Mobilizarea de forțe de intervenție a fost uluitoare în zorii zilei de vineri, când pompierii au primit alertă că la Spitalul Balș din Capitală a izbucnit un incendiu. Din păcate, până la sosirea salvatorilor, 4 persoane au decedat carbonizate, iar una a murit în timpul transferului spre un alt spital.

Comandantul intervenției a oferit informații despre cum a decurs operațiunea de salvare a pacienților infectați cu COVID, din salonul parterului de la Matei Balș. Deși incendiul s-a răspândit foarte rapid, dacă pompierii ar fi întârziat chiar și un singur minut, tragedia ar fi fost mult mai mare.

8 minute

“La 05:05 a venit apelul la 112, la 5:13 a fost primul echipaj sosit, care a anunțat situația, la 5:14 a fost declanșat Planul Roșu și mobilizate mai multe forțe din partea ISUBIF, din partea Spitalului Floreasca, din partea Serviciului de Ambulanță, Poliției și Jandarmeriei.

Prim-ministrul a fost informat de situație. La sediul MAI se află ministrul Bode, care urmărește și este în legătură cu noi. Incendiul a fost lichidat”, a declarat Raed Arafat de la Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof. Dr. Matei Balș”.

“Primul echipaj de pompieri a ajuns după 8 minute. A constatat că ardea cu flacără deschisă la parterul clădirii. Ardere generalizată cu degajări mari de fum. Am intervenit atât din exterior, cât şi din interior. S-au format echipe de căutare, salvare. Am reuşit să lichidăm incendiul şi să evacuam personalul. În afară de cele 4 persoane decedate, celelalte au fost evaluate şi transportate către echipajele de prim-ajutor. Am avut 24 de autospeciale cu apă şi spumă și 4 autoscări”, a precizat colonelul Orlando Șchiopu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentCifra neagră: 7 incendii în spitalele din România! „Vom continua să numărăm morții”
Articolul următorAsta-i bună guvernare?! CNAIR a plătit peste 11.000 de lei pentru o dezbatere online