În așteptarea votului la moțiunea de cenzură, PSD își prezintă programul de guvernare pentru perioada imediat următoare. Prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, prezentat principalele masuri cuprinse în programul de guvernare  pe care principalul partid de Opoziție intenționează sa l aplice după debarcarea premierului, Ludovic Orban. Fiecare măsură are termene foarte clar stipulate, iar fostul premier a indicat și sursele de finanțare. Luptam pentru creșterea veniturilor din buzunarul fiecărui român pentru ca stimularea consumului este un motor de creștere economică. A explicat Sorin Grindeanu principala diferența dintre PSD  și dreapta politică, mereu în criză economică și fără fonduri. În ceea ce privește finanțarea sunt 50 de miliarde prevăzuți pentru investiții care nu s au făcut sau se afla într un stadiu incipient, se propune accelerarea colectării de arierate de la marii contributori, venituri estimate la circa 13  miliarde lei, exista fonduri Europe consistente, cum ar fi cele pentru accesul la internet pentru scoli și elevi, dar și posibilitatea parteneriatelor public – privat de aproximativ 5 miliarde de euro, accesate din fondurile private de pensii.
PSD se angajează sa gestioneze eficient criza sanitară, iar romanii sa și recapete încrederea în sistemul de sănătate. Este avuta în vedere testarea masiva și constantă, deduceri fiscale pentru testare, decontarea cheltuielilor agenților economici pentru materiale de protecției, în valoare de pana la 5% din cifra de afaceri. In ceea ce privește măștile pentru categoriile defavorizate, PSD primite ca ele vor ajunge la populație în prima săptămână de guvernare.
In condițiile în care privește direct aproape 5 milioane de persoane, educația și noul an școlar sunt prioritare pentru social democrati. Se are în vedere un spor de 10% pentru cadrele didactice care dobândesc competente digitale, dar și constituirea unui corp de asistenți voluntari în educația digitală care să ajute la reorganizarea claselor pentru învățământul hibrid.
PSD susține aplicarea principiilor patriotismului economic, prin stimulente și facilitati din partea statului pentru firmele care plătesc taxe în România, indiferent de natura acționariatului. Programul “Produs în România”, sprijinirea industriei auto prin dublarea fondului prevazut pentru programul Rabla, creșterea de 10 ori a capitalului pentru programul Rabla în domeniul electrocasnicelor, creșterea nivelului de prelucrare, inclusiv tehnologică, Start up pentru studenți etc.
Prim vicepreședintele PSD a dat asigurări ca partidul său va aplica legile adoptate și va majora alocațiile, salariile și pensiile, asa cum prevăd legile în vigoare. Sorin Grindeanu spune ca PSD se bazează în primul rând pe voturile propriilor parlamentari care, în caz contrar, se exclud singuri din echipă și sa declarat convins ca luni, 31 august, este ultima zi de mandat plin pentru Guvernul PNL condus de Ludovic Orban.

Articolul precedentMembru al clanului Duduienilor face campanie PNL în sectorul 4
Articolul următorÎn căutarea echipei PSD