Ce am știut până în acest moment a fost faptul că virusul SARS-CoV-2 a apărut în decembrie în orașul chinez Wuhan, primul caz fiind depistat într-o piață unde se vând animale și fructe de mare. Acestea au fost datele furnizate de statul totalitar, iar acum acestea sunt numite, pur și simplu, minciuni! Newsweek relatează un proiect de cercetare care arată că acest scenariu este departe de realitate și, de fapt, răspândirea virusului a început în septembrie 2019, în orașul Guangdong, nu în Wuhan!

Geneticianul Peter Forster de la Universitatea britanică Cambridge coordonează un proiect de cercetare privind procesele care au condus la apariția pandemiei de SARS-CoV-2, care provoacă o boală cu o mortalitate ridicată, numită COVID-19.

Omul de știință şi echipa sa speră să găsească prima persoană care a contactat virusul, și sub nicio formă nu o caută în orașul Wuhan! Cercetătorii, prin analizarea reţelelor, au cartografiat răspândirea virusului – inclusiv mutaţiile genetice pe care le-a suferit, în timp ce s-a deplasat din China către Australia, Europa şi restul lumii.

Aceștia au folosit peste 1.000 de genomuri de coronavirus, inclusiv datele infectării pacienţilor şi tipul de virus cu care au fost infectați. De la cercetătorii șlui Foster aflăm că există trei tipuri de coronavirus: A, B şi C.

Tipul A este cel mai apropiat de coronavirusul descoperit la lilieci şi ar fi genomul de origine al virusului uman. Acest tip a fost descoperit la chinezi şi la americani, şi prezintă versiuni cu mutaţii la pacienţi din Australia şi Statele Unite. Însă tipul A nu a fost descoperit la majoritatea cazurilor din Wuhan, oraşul din China în care s-a descoperit pentru prima dată COVID-19.  

În schimb, în Wuhan, majoritatea persoanelor sunt infectate cu virus de tip B! Cercetătorii sugerează că a avut loc un ”eveniment fondator” în privinţa tipului B la Wuhan. Mai concret, virusul deja era răspândit până să ajungă în Wuhan, dovadă fiind mutația pe care a suferit-o. 

Tipul C – ”fiica” tipului B – a fost identificat la primele cazuri în Europa, dar şi în Coreea de Sud, Singapore şi Hong Kong – însă pare absent în China continentală.  

Potrivit datelor culese de către Forster şi colegii săi, epidemia coronavirusului pare că a început undeva între 13 septembrie şi 7 decembrie.

În discuția pe care cei de la Newsweek au purat-o cu Foster, concluzia a fost că pe măsură ce se află mai multe lucruri despre acest virus, versiunea principală a desfășurării evenimentelor pare tot mai puţin probabilă.  Un studiu publicat în revista Lancet arată că primele persoane infectate cu virusul nu au avut un contact direct cu piaţa din Wuhan, de exemplu.

De la aceste prime cazuri, la sfârşitul anului trecut, peste două milioane de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19.  

Articolul precedentIncredibil! Iată cât de periculoase sunt mănușile de unică folosință în transmiterea SARS-CoV-2!
Articolul următorO nouă restricție îi așteaptă pe români! Ministrul Sănătății a confirmat