Directorul Unifarm Adrian Ionel a povestit într-un interviu pentru Adevărul, eforturile pe care le-a făcut, împreună cu echipa sa, de a aduce în țară echipamentele de protecție. De asemenea, acesta a declarat că prețul măștilor nu va crește de la 15 mai, după relaxarea restricțiilor.

Adrian Ionel este directorul general al Companiei NaţionaleUnifarm, societate prin care statul român a reuşit în ultimele săptămâni să achiziţioneze de urgenţă materialele şi produsele de protecţie necesare atât medicilor, asistentelor şi brancardierilor, cât şi celorlalte categorii de funcţionari publici (personal SMURD, poliţişti, jandarmi, militari, etc). Acesta a povestit eforturile pe care le-a făcut pentru ca țara noastră să nu se intre în luptă „cu mâinile goale”, dar și felul în care au trișat alte țări pentru a ne lua de sub nas „necesarele”.

Plăteau cu 200.000 de euro în plus ca să ne ia transportul

„S-a lucrat zi şi noapte, fără oprire. Nimeni nu s-a mai confruntat cu aşa, nici vorbă să fi avut înainte vreo experienţă de gen, aşa că a trebuit să învăţăm din mers. Ca să nu mai amintesc că cererile venite de peste tot erau enorme, pe o piaţă care nu se putea dilata. Trebuia să fii atent la tot felul de detalii, la diverse strategii, ca să-ţi nu ia concurenţa de sub ochi marfa. 

Am reușit să stăm aici zi și noapte. Piața Chinei se deschidea la 3 noaptea. Noi toți ne puneam ceasul să sune și intram pe piața din China pentru a putea concura și pentru a fi acolo de la prima oră, ca să nu ne zboare de sub nas cantități importante de materiale de protecție sau echipamente.

Apoi, la ora 8.00 începeam activitatea normală. Aveam un interval foarte scurt de timp, între 12 noaptea și 3 dimineața, în care echipa dormea cu rândul. (…) La partea de transport a fost cel mai mare război. Unele zboruri au fost sechestrate, altele au fost întoarse din drum. Deși plăteam avionul în avans, ne trezeam că la încărcarea avionului venea altă țară care plătea cu 200 de mii de euro mai mult sau compania își schimba prețul peste noapte și pierdeam. Efortul logistic a fost uriaș, este cel mai mare efort logistic pentru materiale sanitare din România!”, a povestit Adrian Ionel.

El a dat asigurări că România nu se va confrunta cu o criză a măştilor de protecţie după data de 15 mai, când acestea vor deveni un accesoriu obligatoriu în mijloacele de transport sau în locurile publice. Pe de altă parte, Adrian Ionel a mai anunţat că „Unifarm” a încheiat deja contracte cu operatori români, cum ar fi companiile „Farmec”, „Oltchim”, „Biofarm” sau „Terapia” Cluj, în vederea producerii în ţară a biocidelor sau a medicamentelor necesare în lupta împotriva COVID-19.   

Articolul precedentMarcel Ciolacu: Iohannis este un politician cu accente de dictator
Articolul următorȘI MORȚII SE TRANZACȚIONEAZĂ?