Puţină lume a observat motivul supărării echipei aflate la guvernare. 
Majoritatea parlamentară, condusă de PSD, a adoptat Decretul prezidenţial de prelungire a situaţiei de urgenţă, dar, există un mare dar, guvernul va trebui să dea socoteală. 

Fiind ajunul Paştelui, doar preşedintele a ieşit extreme de nervos. Restul a chicotit pe facebook.  

Ce trebuie să facă guvernul Orban pe perioada stării de urgență?

Periodic, în fiecare săptămână, sau ori de câte ori este necesar, Guvernul prezintă Parlamentului un raport cuprinzând măsurile adoptate sau preconizate pentru prevenirea și combaterea epidemiei COVID-19 și motivele care le-au determinat.

În termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgență,Guvernul va veni în faţa Parlamentului cu un raport detaliatprivind măsurile adoptate pe perioada stării de urgență. Va trebui să spună în amănunt ce măsuri economice a luat şi ce acţiuni sociale a intreprins. 

După două luni de la încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va prezenta un raport în faţa forurilor reunite ale Parlamentului, după efectuarea unui control al modului de gestionare a resurselor publice pe perioada stării de urgență.

Liberalii au susţinut anul trecut că nu există suficienţă transparenţă în cheltuirea fondurilor publice. Sub sloganul “corupţia ucide”, au câştigat alegerile prezidenţiale. 

A da socoteală e o obligaţie a statului de drept, pentru care şi PNL a luptat cu lozinca în stradă. 

Marius Ghilezan

Articolul precedentIPS Ioan al Banatului: să înflorim și să spunem un cuvânt de mângâiere celui aflat în necaz!
Articolul următorMesajul în limba română al Prinţului Charles: HRISTOS A ÎNVIAT