Spre surprinderea multora, nu doar în România se ridică semne de întrebare în privința gestionării pandemiei de COVID-19. Spania este acum sub un val de critici după ce guvernanții de la Madrid au fost prinși „cu mâța-n sac”!

Partidul Popular a demascat guvernanții Spaniei, arătând probe că măsurile de relaxare au fost decise fără consultarea epidemiologilor. „Madrid că a mințit în ceea ce privește gestionarea crizei coronavirusului. Scandalul a pornit de la decizia guvernanților de a nu publica lista experților care au făcut parte din comitetul care a sfătuit Guvernul Sánchez în cele mai dificile momente ale pandemiei de COVID-19.”, titrează presa spaniolă, citată de EVZ.ro.

Executivul condus de Pedro Sánchez „a mințit când a vorbit în repetate rânduri despre acest comitet de experți”, susține opoziția. „Acest comitet nu există și nu a existat” – se înțelege dintr-un răspuns pe care guvernul l-a transmis avocatului poporului, astfel recunoscând că nu au urmat pașii firești. Totodată, premierul Sánchez susține public faptul că nu a luat nicio decizie fără să fi consultat mai mulți experți.
În plus, directorului Centrului de Alerte și Urgențe Sanitare, Fernando Simón, a mințit spunând că nu se face publică lista experților pentru a evita presiunile asupra acestora, deși legea obligă executivul să dea publicității componența grupurilor de consilieri.
Au mințit și în privința deceselor

Același partid susține că guvernanții au mințit și în ceea ce privește numărul real al deceselor provocate de COVID-19.
În audierile din fața Comisiei de Sănătate din Senat, ministrul Sănătății, Salvador Illa, interpelat de opoziție pe tema existenței acestui comitet de experți, a precizat că au fost diferite grupuri de specialiști care au fost consultați în timpul stării de urgență, dar a recunoscut că în privința revenirii la normal nu a existat un comitet de specialiști care să decidă pe baza evaluării situației epidemiologice trecerea la fazele următoare de eliminare a restricțiilor.

Articolul precedentRechizitoriul lui Șerban Nicolae: „ Baronul Münchhausen putea lua lecții de minciună de la Iohannis!”
Articolul următorDin culisele negocierilor la locale: USR și PNL, frați de dragul banului public