Guvernul meu s-a întors din concediu ca să-și salveze scaunul. Virgil Popescu a făcut o conferință de presă și i-a invocat ba pe liderii Coaliției, ba agențiile din subordine la fiecare problemă care i-a fost ridicată. 
Nu știu. Au spus deja liderii. 
Să răspundă ministrul Finanțelor. Nu am întrebat la Ministerul de Finanțe ce impact are scăderea TVA la energie. Liberalizarea pieței energiei nu a fost un eșec. Dar ce a fost nu știe nimeni în afara de Banca Națională care identifică “un haos” .
De ce îl ascultăm atât de mult pe banii noștri și pe viața noastră pe acest ministru care nu știe nimc și nu răspunde nimic?  
Nu dau lucruri din interiorul Coaliției,  a răspuns Virgil Popescu  chestionat fiind în legătură cu suma necesară de la bugetul de stat pentru compensare. Domnule ministru,  Coaliția nu este o împerechere rușinoasă despre care nu este frumos să vorbim. Nu!  Informațiile solicitate,  informațiile referitoare la alocarile bugetare sunt informații de interes public.  E vorba de banii noștri,  din taxele, impozitele și munca românilor, pe care statul ii colectează pentru a obiective de interes public și pe care ii varsă în roabele cu șampanie ale băieților deștepți din energie.
Despre politicile din energie ar trebui să vorbească nu doar Virgil Popescu,  ci chiar președintele Klaus Iohannis  care îl tine la piept. Pentru că energia este fundamentul oricărei economii,  este un produs geo-strategic și războiul se duce  pe resursele esențiale. Planeta este în plin război economic, cu securea războiului  nuclear deasupra capului și explozia bombelor se aude uneori și de pe teritoriul României. Discursurile grave despre  NATO și valorile democratice sunt pe cale să  se dovedească vorbe în vânt ale președintelui României. Orientarea strategică se va vedea în menținerea /eliminarea incompetenței de la vârful ministerului Energiei. Restul e gargară ieftină și înșelătorie! 
Din păcate tăcerea celui care se dorește secretar general al NATO este precum “pila-n ciob de sticlă spartă”,  cum ar zice Tudor Arghezi! Și ea ne spune totul despre securitatea (națională?) de care se preocupă atâta președintele,  Klaus Iohannis.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMarcel Ciolacu suflă si-n iaurtul serviciilor secrete
Articolul următorVasile Dîncu anunță stagiu militar voluntar pentru românii între 18 și 35 de ani: “Patru luni va dura pregătirea militară”