În PSD nemulțumirea și tensiunea sunt în creștere. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, cere rezolvarea crizei tarifelor la energie la nivelul CSAT. “Vrem soluții! Avem soluții pe care Guvernul trebuie să le aplice!”, este mesajul repetat al liderului social democrat confruntat cu răspunsul guvernamental de tipul “prea puțin și prea târziu”.
E o criză de sistem. România pocnește din toate încheieturile. Agenți economici, clienți casnici, autorități locale, teatre și spitale sunt puse la pământ de tsunami-ul facturilor la energie! Iar liberalii nu au nicio fărâmă de înțelegere a proceselor dincolo de evenimentele media. Parca narcotizat de sărbători, presedintele PNL, Florin Cîțu, spune că statul nu poate doar să dea și se angajează să fie băiatul rău care se va opune… pomenilor! De l-ar blagoslovi Dumnezeu cu nițică minte să înțeleagă importanța strategiilor energetice pentru orice stat din lumea asta și OBLIGAȚIA GUVERNULUI DE A GESTIONA STRATEGIA ENERGETICĂ A UNEI ȚĂRI, GESTIONARE CARE DA ȘI ORIENTAREA GEISTRATEGICA A STATULUI ÎN CAUZĂ! 
Domnule Ciucă, ce mai contează strategia de atac sau apărare pentru o armată care nu mai are muniție? La fel sunt economia și societatea când energia devine prohibitivă prin tarife! Desigur Guvernul ii poate indemna pe oameni sa-și rezolve singuri situația, dar gestul ar echivala cu o retragere în bloc a Guvernului României din treburile publice.
Domnul Iohannis, nu s-a dat cumva senzorul de temperatură peste cap la Cotroceni? Aveți dreptate, e nevoie de un duș rece!
PSD a întrat la guvernare și își planificase pentru 2022 o activitate așezată, fără ciocniri politice, dar nu poate rămâne impasibil în fața disperării unei țări. Social democrații s-au mințit singuri când au întrat la guvernare cu maeștrii politicii “o să facem”. După cum se vede, că e Orban, că e Cițu, că e Ciucă, ce e val ca valul trece, rămâne doar eterna asigurare “o să facem și o să fie bine!”. De unde se vede că peștele de la cap se afumă, ca să ne exprimam elegant, și speranța României de a-și lua securitatea economica în serios stă în UDMR. Doar împreună cu miniștrii formațiunii maghiare, PSD poate impune reuniunea CSAT pentru care este nevoie de inițiativa unei treimi din cei 12 membri.
E un test și pentru PSD. E un turnesol. E la guvernare, dar are și capacitatea de a guverna în mod real sau sunt doar partenerii de umplutură a unui simulacru de guvernare?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentE mai rău să fii Liviu Dragnea sau Virgil Popescu?
Articolul următorVrem schimbări, lideri puternici, soluții – Legile Puterii, cu Alexandra Păcuraru