Media a constatat în ultimele zile că ritmul de vaccinare a mai scăzut în România, în condițiile în care există fel de fel de maratonuri de inoculare.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, întrebat despre care ar fi soluția de convingere a celor nehotărâți, a anunţat un concept care ar putea fi introdus, “Oraşul vaccinează satul”, prin care personalul vaccinator din centrele urbane să meargă o dată sau de două ori pe săptămână în mediul rural pentru vaccinarea anti-COVID.

Gheorghiță susține că încă de la începutul campaniei de vaccinare se știa că o treime din oameni erau oameni hotărâţi să se vaccineze, o treime erau oameni ezitanţi, o treime erau oameni care nu doresc să se vaccineze.

“În momentul de faţă suntem în momentul acesta, ajungem deja în segmentul populaţional ezitant. Dar pot să vă spun că experienţa pe care am observat-o în ultimele zile cu echipe mobile, cu centre mobile, care se deplasează în anumite localităţi din rural arată totuşi un număr important de persoane care doresc să se vaccineze. Asta înseamnă că sunt oameni care doresc să se vaccineze, dar nu sunt hotărâţi momentul la care să facă acest lucru şi sunt oameni care doresc să se vaccineze dar pentru care vaccinul încă este la distanţă, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a explicat Valeriu Gheorghiţă la Digi24.

Medicul susține că operaționalizarea conceptului orașul vaccinează satul se poate realiza.

În Virginia de Vest, autoritățile au decis să susțină financiar pe cei care ezită.  Au pregătit recompensă în speranţa că tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 35 de ani vor fi „motivaţi” să accepte vaccinul.

Și în România au fost auzite astfel de voci, doar că premierul Florin  Cîțu a respins ideea din start.

 

Articolul precedentCorneliu Ștefan, premiantul săptămânii pentru cum s-a bătut pentru consiliile județene în PNRR
Articolul următorDragnea poate să-l aducă pe Trump la București