Cei care lucrează la Salvare dovedesc din nou că munca cea mai grea te apropie. Pe ei i-a transformat într-o mare familie, fapt care se vede dintr-un memoriu depus de Microstația SABIF Sector 3 către conducerea SABIF, în privința acordării stimulentului de 500 de euro pentru cei care sunt în prima linie în lupta cu COVID-19.
Medicii de pe ambulanțele SABIF (Serviciul de Ambulanță București Ilfov) semnalează lipsa de corectitudine a guvernanților care au decis ca doar cei care dau ochi în ochi cu pacientul bolnav de COVID-19 merită această remunerație venită sub forma unui „supliment”, desi mai corect ar fi fost „spor pentru expunerea la boli contagioase periculoase”, dar, pe de altă parte, guvernul spune că de câteva luni lucrează și la acest aspect – introducerea unui spor cuprins între 35-80% pentru expunerea la SARS-CoV-2.
Revenind la semnalul tras de medicii urgentiști de pe ambulanțe, aceștia s-au mobilizat pentru colegii lor dispeceri, șoferi, medici din linia 2 etc, care sunt la fel de expuși virusului ca și cei care iau contact direct cu cazurile. Dr. Victor Zota, medic pe ambulanță în cadrul SABIF, a adresat un memoriu către managerul Instituției, dr. Alis Grasu.
„În cursul acestei dimineți am depus un memoriu în atenția doamnei manager Dr. Alis Grasu prin care toți (subliniez TOȚI) angajații SABIF care lucrează la substația sectorului 3 propun ca întreg fondul de bani primit de instituție cu ocazia Covid 19 să fie distribuit în mod egal către toți angajații instituției. Multumesc colegilor mei pentru aceasta inițiativă și țin să vă spun că sunt foarte mândru pentru felul în care gândesc și muncesc.”, a transmis dr. Victor Zota.
În memoriu se regăsește următorul mesaj: „Având în vedere deciziile luate de Ministerul Sănătății referitor la OUG 43/2020, de a selecta personalul medical și auxiliar, implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticul și tratamentul pacienților infectati cu COVID-19 în acordarea bonificației, angajații microstației sector 3 propun și aprobă sub semnătură ca întreaga sumă ce revine SABIF să fie împărțită în mod egal tuturor angajaților din operativ și tesa”.
16 din cei 72 de angajați nu s-au „calificat” pentru a obține această bonificație. Printre aceștia se numără medici, șoferi, asistenți, dispeceri etc.
„Venim din teren și intrăm în microstație, la dispeceri. Eiprimesc toate fișele. Acești oameni sunt la fel de expuși ca și cei care merg la caz, noi fiind contactul lor.”, ne-a declarat un ambulanțier.