Bucureștenii nu vor mai circula cu mijloacele de transport în comun fără sa aibă nasul și gura acoperite și dacă nu respecta distanța minima de1, 5m între persoane. Anunțul a fost făcut de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, la Realitatea Plus, într o declarație în care a dezavuat în mod ferm încălcarea în orice forma a masurilor împotriva epidemiei. “Nu putem sa punem în pericol majoritatea oamenilor, sa ne batem joc de ce am realizat împreună timp de 2 luni, pentru cei câțiva care sfidează regulile”, a arătat Gabriela Firea și a menționat Politia Comunitara.  

Edilul social-democrat înțelege obiectiile legate de prețul măștilor de protecție și a precizat ca măștile improvizate din bumbac, care pot fi spălate, călcate și refolosite sunt o soluție și vor fi tratate ca atare. “Indiferent ce părere avem despre un om politic aflat vremelnic la Putere, despre un premier, un ministru, un primar, un președinte de consiliu județean, despre un Comitet științific sau cum se cheamă pentru combaterea acestei pandemii, dacă nu mai avem încredere în nimeni, măcar în specialiștii internaționali care nu cred ca pot fi puși la îndoială, care au lucrări științifice scrise, care merg la congrese, care au cercetat, care nu au niciun fel de motiv sa dezinformeze pe scara larga opinia publica, nu exista asa ceva. Aceasta neîncredere care s a sădit în mesajele medicilor și autorităților nu este sanatoasa, trebuie sa ne recăpătam în primul rand o gândire pozitiva, o gândire corecta, sa ne informam de acolo de unde vine informația curata, nealterata sub nicio forma sau de niciun interes și sa luam masuri în consecință. “, a fost apelul Gabrielei Firea. Primarul Bucureștilor a dat asigurări ca în câteva zile va începe testarea cetățenilor Capitalei, teste de antigen în policlinici și cabinete medicale și teste de anticorpi, realizate prin intermediul rețelei de cabinete de medicina școlară. Primul tip de testare identifica persoanele infectate în prezent, iar prezenta anticorpilor indica felul în care coronavirusul a circulat în comunitate.

Articolul precedentSUNTEM DOAR SCAUNE?
Articolul următorCum s-au îmbogățit “băieţii deştepţi” din Sănătate. Marius Oprea: Începe în anticamera directorului SRI