Şoc pe partea stângă a eşicherului politic. După eşecul negocierilor dintre PSD şi Pro România, liderul celui din urmă solicitând 40 de locuri pe listele parlamentare ale unei posibile alianţe de stânga, Robert Negoiţă a anunţat că nu mai candidează din  partea PSD, iar Victor Ponta a dat de înţeles că şi el poate fi o variantă. În aceste situaţii, Gabriela Firea ar putea pierde 10% din voturi, ceea ce i-ar reduce şansele pentru un al doilea mandat. Prezentă în studioul Antenei 3, a spus că nu mai candidează pentru al doilea mandat dacă cei care ar putea-o concura pe partea de centru-stânga, respectiv Robert Negoiță sau Victor Ponta, s-ar situa peste ea în sondaje.

„Eu, în această seară, în fața dumneavoastră, anunț că nu mai candidez la Primăria Capitalei, dacă pe flancul de centru și centru-stânga, au un procentaj mult mai mare decât mine. Dar, din toate studiile pe care noi le avem până în acest moment, realizate cu toate casele de sondare a opiniei publice, eu și președintele Klaus Iohannis, de patru ani, suntem pe rând, ori numărul 1, ori numărul 2, în încrederea populației, deci în încrederea românilor. Nu avea ce să se schimbe în ultima săptămână”, a spus Gabriela Firea la Antena 3.

„Nu mă țin de scaun, nu m-am născut primar”, a adăugat Gabriela Firea. „Mi-am încheiat onorant un mandat de senator și am acoperit un mandat de primar general zic eu cu onoare. (…) Viața nu se termină cu funcția de primar al Capitalei (…) Nu este niciun fel de amenințare, șantaj politic și nici nu vreau să se speculeze că Gabriela Firea este supărată pe PSD. Eu sunt om de echipă. Dacă echipa noastră găsește un candidat mai bun, îi strâng mâna, îi fac și campanie și îi și spun tot ce are nevoie”, a mai zis Firea.

Articolul precedentNU-I PACE SUB MASLINI?
Articolul următorCiolacu: Proiectul de lege al guvernului privind carantina şi izolarea, un alt zombi legislativ