Dupa ce mai multe televiziuni au prezentat imagini cu romani care nu respecta recomandarile autoritatilor de a sta in casa, mergand la gratar, la padure sau in parcuri, primarul general Gabriela Firea a facut o noua postare pe Facebook unde propune bucurestenilor sa se pronunte asupra ideii de a se inchide temporar parcurile.

„Dragii mei,

Aceasta nu este izolare!

Aceasta nu este preventie!

Nu asa va feriti de coronavirusul de tip nou!

Nu asa contribuiti la limitarea raspandirii acestui virus fatal pentru pentru persoanele in varsta si pentru cele cu afectiuni cronice severe : oncologice, cardiologice, renale, diabetice etc.

O scurta plimbare in cel mai apropiat parc, la distanta sociala, de siguranta fata ce ceilalti trecatori, este de acceptat si de inteles.

Dar nu grupurile, gratarele, aglomerarile de la locurile de joaca sau de langa mobilierul urban din parcuri.

Intrand in contact cu foarte multa lume despre care nu stim daca a avut sau nu vreun contact cu o persoana imbolnavita de COVID 19?

Oprim activitati economice, cu riscuri imense pentru intreaga tara, dar stam unii langa altii in parc? Respirand de aproape acelasi aer, posibil contaminat, de catre una sau mai multe persoane?

Virusul de tip nou rezista in aer 30 de minute. Ne putem infecta accidental. Dar macar sa facem tot ceea ce tine de noi, ca persoane, pentru protectia noastra, a familiilor noastre, a prietenilor, colegilor, vecinilor nostri.

Pentru orasul nostru. Pentru tara noastra.

Repet, aceasta nu este izolare si preventie.

Sunteti de acord sa luam masuri mai ferme, vazand ca sunt multi cei care incalca izolarea?

Una ar fi inchiderea temporara a parcurilor pentru a evita astfel de situati”, se arată pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.

Articolul precedentEugen Teodorovici dă vestea de la Bruxelles: ”Guvernul României poate cheltui cât are nevoie pentru a rezolva criza coronavirusului”
Articolul următorCiolacu pune echipa premierilor la lucru