După anunţul preşedintelui că din 15 mai, privind obligativitatea purtării măştilor de către cetăţeni, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promis că va veni în spijinul bucureştenilor. 

„Este obligativitatea autorităților, centrale și locale să implementeze recomandările specialiștilor. În ceea ce privește purtarea obligatorie a măștilor, va fi un efort național de procurare a acestora, mai ales având în vedere faptul că, la un moment dat, Ministerul Educației va decide și începerea școlilor și atunci cu siguranță elevii vor trebui să fie dotați cu măști, de asemenea profesorii, precum și toate persoanele care vor începe activitățile economice.

Vom face și noi eforturi pe cât posibil în aceată criză care a devenit și financiară, nu doar sanitară, să aprovizionăm Bucureștiul, în special pentru mijloacele de transport în comun și pentru serviciile sociale“, a declarat Firea pentru mai multe televiziuni.

Nu a precizat dacă sunt puse la dispoziţie sau la un preţ mai rezonabil decât cel de pe piaţă.

Comitetele locale de urgenţă din mai multe mari oraşe ale ţării au stabilit deja obligativitatea purtării măştilor pe stradă.

Articolul precedentMarcel Ciolacu cere PNL să nu-şi conteste la CCR propriile legi
Articolul următor“Liberali, sunteţi pe lângă drum!” – afirmă Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al PSD