Peste 31.000 de femei au beneficiat de Voucher-ul Materna în cei doi ani de când a fost lansat de Primăria Capitalei, potrivit primarului general, Gabriela Firea.

În total, Municipalitatea a alocat 13 milioane de euro pentru acest program.

„13 milioane de euro pentru femeile însărcinate! Analize și medicamente garantate! Programul Voucher Materna a împlinit astăzi doi ani! În acest timp, 31.177 de mămici din Bucureşti au beneficiat de iniţiativa Primăriei Capitalei, unică în România! Prin programul derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială s-au alocat peste 13milioane de euro, bani destinaţi femeilor însărcinate astfel încât acestea să poată beneficia de servicii medicale moderne şi medicamente de ultima generaţie!”, a scris, vineri dimineața, pe Facebook, Gabriela Firea.

Sprijinul financiar acordat femeilor însărcinate din Capitală este în valoare de 2.000 de lei, pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit Voucher Materna.

Cu ajutorul acestui sprijin financiar, vital în unele cazuri, viitoarele mămici au posibilitatea să îşi plăteasca medicamente, analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, din cauza preţului ridicat, în unele situaţii, erau inaccesibile. De altfel, Primăria Capitalei derulează mai multe programe pentru sprijinirea familiilor din Bucureşti, printre care amintesc Proiectul „O șansă pentru cuplurile infertile” – FIV 1 – o iniţiativă de un succes extraordinar, în urma căruia s-au născut nu mai puţin de 357 de copii (acum se derulează cea de-a doua etapă a acestui proiect), stimulent financiar pentru constituirea familiilor (în valoare de 1.500 de lei), un alt stimulent financiar pentru nou-născuţi (2.500 de lei), un ajutor social comunitar pentru familia monoparentală sau sprijin pentru achiziţia de rechizite”, menționează edilul.

Articolul precedentROMÂNIA EDUCATA SAU INFORMATA?
Articolul următor100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste