Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunță prăpăd dacă unitățile spitalicești trec în  subordinea Ministerului Sănătății. Edilul social democrat ia în calcul posibilitatea ca la mijloc sa fie intenția privatizării unităților medicale. Firea spune ca actul medical este și acum sub coordonarea Ministerului, iar în ceea ce privește calitatea administrări bucureștenii pot compara Institutul Național pentru Ocrotirea Mamei și Copilului, unitate medicala aflata în subordinea ministerului, și Spitalul Victor Gomoiu pentru copii, subordonat administrației locale. Într o emisiune televizata, Gabriela Firea a venit cu poze, puternic contrastante, făcând diferența între o darapanatura și un spital modern, dotat corespunzător. 400 de milioane de euro au fost investițiile administrației municipale în construcția de secții noi, renovări, dotări tehnice de ultima generație etc. În cele 19 spitale din București. Și în ceea ce privește lupta împotriva Covid 19, greul a fost dus de administrațiile locale, indiferent de culoarea politica, spune Gabriela Firea. Și o spune argumentat. 900 de milioane de lei au investit consiliile județene și primăriile în lupta cu coronavirus, în vreme ce ministerul Sănătății a avut acțiuni de sub 200 milioane lei, ca nivel al cheltuielilor publice.
Nu în ultimul rand, Gabriela Firea a explicat ca numirea directorilor de spitale se face în urma unor concursuri serioase, în cadrul cărora evaluarea candidaților revine unor comisii, din care fac parte un reprezentant al ministerului, un reprezentant al primăriei, un reprezentant al sindicatului salariaților și un reprezentant al Universității de Medicina și Farmacie Carol Davila.
In concluzie, primarul general apreciază intențiile lui Nelu Tătaru e tentativa de imixtiune și subordonare politica și o jignire adusa cetățenilor și autorităților locale puternic angajate în lupta pentru sănătatea populației.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Victor Ponta, premierul copy-paste la virgulă. Sinuciderea care-i dă fiori
Articolul următorAgenţia S&P va scădea azi ratingul României la nivelul “Junk”?