Ministrul familiei Gabriela Firea anunță pe pagina sa de socializare că există un parteneriat guvernamental cu Salvați Copiii pentru a-i ajuta pe refugiatii care intră în România din Ucraina în aceste zile.

Gabriela Firea spune ca Salvati Copiii si UNICEF vor oferi ajutor pentru asistentii sociali din judetele in care ajung refugiati din Ucraina pentru a-I ajuta pe copiii care ajung in Romania, iar asta pentru ca exista foarte multi care intra cu parintii pentru a fi in siguranta in contextul razboiului din Ucraina.

“Salvați Copiii România este alături de noi și oferă sprijin la granițele cu Ucraina. Își unesc astfel puterile cu românii cu suflet mare, cu autoritățile sau celelalte organizații și asociații. Am vorbit cu Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România, despre suportul pe care asociația îl poate oferi asistenților sociali din județele cu puncte de trecere a frontierei.

Salvați Copiii România lucrează deja în aceste zone împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări și cu UNICEF România. Am fost asigurată că există, în primul rând, translatorii atât de necesari pentru a exista o comunicare cu persoanele venite din Ucraina.

În paralel, continuă demersurile direcțiilor județene de asistență socială și protecția copilului de a identifica spații pentru cazarea temporară a copiilor care ar putea ajunge neînsoțiți de părinți în țara noastră. Avem pregătite pentru cazarea refugiaților toate taberele pentru tineret din județele de la granița cu Ucraina și Republica Moldova. Peste 600 de locuri sunt disponibile în șapte centre de agrement.

Am făcut împreună cu Izabella Kacsó-Doboly, secretar de stat pe probleme de tineret în Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, un recensământ al bazelor de tineret pe care le putem transforma în tabere pentru refugiații din Ucraina. Ucrainenii care vin în România vor putea locui în condiții normale, vor avea un acoperiș deasupra capului fără această grijă în plus.

Continuăm să luăm măsuri care să completeze eforturile Guvernului României de a asigura cele mai bune condiții miilor de femei, copii și persoane în vârstă care-și părăsesc țara din cauza războiului,” scrie ministrul familei, Gabriela Firea, pe pagina sa de facebook.

 

 

 

 

Articolul precedentAdrian Năstase a deschis reuniunea celui mai important institut chinez de studii internaționale
Articolul următorMarius Budăi: 9 luni refugiații ucraineni nu au nevoie de aviz de muncă în România