Vestea că Direcția de Sănătate Publică (DSP) București va avea un nou șef a fost privită ca un semn de normalitate, după ce fosta conducere a dat rateuri peste rateuri în gestionarea pacienților afectați de coronavirus. Din păcate, datele problemei s-au schimbat în momentul în care Ministerul Sănătății a anunțat că prin decizia lui Nelu Tătaru, noul șef al DSP este generalul Ionel Paul Oprea, cel care a condus temporar și Spitalul Județean Suceava, în timpul stării de urgenţă, când în judeţul Suceava era cel mai mare focar din ţară.

Vestea a tulburat și mai tare sistemul medical care consideră că se apropie tot mai mult de instaurarea unui regim militar și că totul s-a transformat într-o agendă politică din care pacienții nu mai au nimic de câștigat.
Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a comentat această schimbare, subliniind faptul că fina ministrului Educației Monica Anisie este în continuare în funcție de conducere la DSP București.

„Militari pusi sa acopere prostia si afacerile din pandemie! Cat ii mai tratati ca pe niste fiinte inferioare pe romani, “dragi” guvernanti? Cat ne mai mintiti, manipulati, prostiti? Azi, o noua dovada a lipsei de respect fata de oameni pe care o manifesta guvernul PNL!

A aflat o tara intreaga despre haosul care domneste, la 5 luni de la debutul pandemiei, in majoritarea DSP-urilor din tara, in frunte cu Bucuresti!
Dupa atatea luni de zile, nu s-au dimensionat corespunzator cu personal, nu s-au dotat, nu au proceduri eficiente, reguli clare.
Zile in sir se suna la DSP-uri si nu raspunde nimeni!
Pacientii sunt transferati fara nicio noima cu precadere la unele spitale, pentru a le sufoca, in timp ce altele sunt goale sau lejere.

Au blocat testarea bucurestenilor de la Arena Nationala!
Au girat prin aviz cabinete medicale care dau erori impardonabile, pe banda rulanta, la testarea PCR!
Lipsa crasa de profesionalist si de respect fata de cetateni!
Care ar trebui sa fie reactia unui guvern normal intr-o astfel de situatie?
Demisia sau demiterea imediata a ministrului sanatatii! Nou ministru al sanatatii sa faca urgent ordine in DSP-uri!
In loc de aceasta atitudine absolut fireaca, premierul il gireaza in continuare pe ministrul PNL al Sanatatii! Doar e coleg de partid cu el si prieten!!
Mai mult, circumstanta agravanta, in loc sa demita, macar, directorul DSP Bucuresti (fina ministrului educatiei – PNL), aceasta doamna Nicolescu ramane in continuare la carma DSP Bucuresti, cu o singura dar grava modificare! I s-a adus un coordonator militar!!
Auziti, militar! Un general!! Pai ce treaba are Armata cu Sanatatea?
Nu mai suntem in stare de urgenta!
Nu mai suntem sub ordonante militare! Toata omenirea se relaxeaza inteligent, numai noi aducem comanda militara in Sanatate, pentru ca Guvernul nu este in stare sa demita politrucii si incompetentii din DSP si Ministerul Sanatatii!
Sunt mii de medici capabili care pot fi cooptati sa conduca DSP-urile! Trebuie cautati in spitale, nu in sediile de partid!
De ce sa aduci generali la pensie sa conduca DSP?? Care e logica? Nu avem suficienti medici tineri, dornici de munca si care pot fi promovati? Doar ca acoperi incompetentii cu carnet de partid?
Este inimaginabil ce se intampla!
Este sfidare a bunului simt al romanilor!
Sa-ti tii prostii de la partid in functii si sa-i acoperi cu generali!
Prostii de la partid sa incaseze salarii grase in continuare si sa faca afaceri in pandemie! De genul afacerii Unifarm!!

AcoperaProstiiCuArmata

IncompetentaMascataCuStele

NuMaiSfidatiOamenii”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ar fi bani dacă nu i ar fura liberalii!
Articolul următor100% TU DECIZI! Pasztor Sandor, prins la pescuit în stare de urgență. Pe șeful CJ Bihor îl doare în cot de pandemie