“Victor Ponta a fost și este doar un pion într o poveste”. Este o precizare foarte importantă făcută de jurnalista Anca Alexandrescu, fost consilier de comunicare al 3 premieri: Adrian Năstase, Victor Ponta și Liviu Dragnea. În ce războaie a fost pionul Victor Ponta folosit îl lăsăm pe un al apropiat al fostului președinte PSD să depună mărturie scrisă. Reproducem în continuare un fragment din volumul “România interioară”, semnat de Vasile Dâncu și publicat în 2013. Un fragment de actualitate și pentru ca Vasile Dâncu se pregătește sa fie președinte plin al Consiliului Național al PSD, să reformeze și să modernizeze partidul. Acest articol nu vrea sa stabilească vinovații, pe care doar o justiție corecta este în măsura sa o facă. Dar avem dreptul sa punem întrebări! Cine a decis ca România să fie o țară de categorie inferioară, cu un președinte împușcat în Sfânta Zi de Naștere a Mântuitorului și un președinte învinuit pe termen nelimitat în doua dosare istorice: Revoluția și Mineriada? Prima data Ion Iliescu a fost învinuit în dosarul mineriadei în 2005, după plecarea de la Putere a lui Ion Iliescu și Adrian Năstase. Dosar ținut pe loc până în 2007, când procurorul general, Laura Codruța Kovesi, dispune neinceperea urmăririi penale, pentru ca învinuirea sa revină în… 2015!!! Pentru mulți analiști și istorici, Ion Iliescu a fost unul dintre sforari, dar aceste dosare ridică problema: cine l a păpușat chiar și pe Ion Iliescu? Se pare ca cei care se ocupa cu problemele ideologice au răspunsul și, chiar dacă doar “spectatori în tribună” au avut premoniții de excepție. Sa lecturăm ce scria Vasile Dâncu în 11 noiembrie 2011. Poate, poate aflam și cine scrie povestea la care face referire Anca Alexandrescu și în care Victor Ponta este doar un pion! Servus PSD, vine Dâncu cu reforma!

Deranj în Olimp
Un răspuns glumeț din tribună
(fragmente) 

Nu polemizez cu Domnul Ion Iliescu pentru că este prea mare distanța de la simplu membru la Președinte Executiv de Onoare, însă nu pot sa nu ma întreb și sa nu mă mir. Chiar nu înțeleg de ce niște oameni cu experienta domnilor Iliescu și Năstase comentează ceea ce spune un biet “spectator din tribună”, unul care nu e legitim sa vorbească, unul care nu se pricepe. (…)
Eu nu am spus că trebuie dați afară din partid nici bătrânii, nici Iliescu sau Năstase, nici măcar Geoană. (…)
Ma rog, nu am spus niciodată ca un partid serios este unul de 15%, nici alte lucruri care mi se pun în cârcă, dar ar fi culmea să cer dovezi! Nu i s au dat nici coanei Leana dovezi, la Târgoviște, de Crăciun, când le a cerut, sunt sigur ca Domnul Iliescu nu o sa mi dea mie, un deviationist veninos. (…)
De un singur lucru ma mir: de ce Domnul Președinte Ion Iliescu îmi deducă, pentru prima dată în viața mea politică, un text. (…)
Să fie deranjul acesta în Olimp doar pentru pricini ideologice sau poate chiar și Președintelui de Onoare a început să i fie frica de faptul că Domnul Procuror Victor Ponta ar fi în starea facă nemernicii propuse de Dâncu? Nici vorbă! ar spune unii. Dar dacă totuși sunt semne ca vine vremea Republicii Procurorilor: unii taie acum capete prin primării PDL, iar procurorul de la vârful PSD ar putea sa nu mai fie la fel de respectuos cu istoria partidului și o sa și aducă aminte ca a luat bătaie în Piață Universității? “

Acest text a fost scris de Vasile Dâncu în …11 noiembrie 2011!
Dragi social democrati, chiar citiți prea puțin și în niciun caz la timp!

Articolul precedentRealitatea din PSD, invitați: Dan CRISTIAN POPESCU și ALECU RACOVICEANU
Articolul următorCINE SUNT MARIONETELE?