Liderii Partidului Social Democrat nu au fost invitați la Congresul PNL de la Romexpo. Florin Cîțu a câștigat bătălia cu Ludovic Orban,

”Cîțu, te așteptăm la moțiune!”, au scris social-democrații, sâmbătă seară, pe Facebook.

Fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, a pierdut, sâmbătă seară, alegerile pentru șefia PNL și a anunțat că își va depune demisia din funcția de șef al Camerei Deputaților. De asemenea, a anunțat că nu mai există niciun parteneriat cu Klaus Iohannis:

”Din momentul de față între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat. Luni îmi voi depune demisia (de la șefia Camerei Deputaților, n.red.)”, a declarat Ludovic Orban în primul mesaj după pierderea alegerilor.

Florin Cîțu a câștigat, sâmbătă, șefia PNL cu 60% din voturi, Ludovic Orban a luat 40%. Cîțu a primit 2.878 de voturi (60,2% din voturile valabile), Orban – 1898 de voturi (39,7%), iar 72 au fost nule.

Premierul le-a mulțumit membrilor de partid în primul discurs ca președinte ales al PNL și a spus că nu e surprins de alegere.

Ambele tabere, atât a lui Cîțu, cât și a lui Orban, s-au referit la PSD, ca la adversarul de moarte. Numai că PSD va sprijini din umbra guvernul minoritar, susțin sursele politice.