Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a solicitat Comisiei Europene să intervină pentru oferirea de oportunităţi egale tuturor operatorilor economici, în condiţiile în care unele state, cum este şi România, nu au posibilitatea de a aloca fonduri prea mari ca ajutor pentru economia locală. Negrescu acuză Guvernul PNL că nu este interesat de protejarea intereselor economiei româneşti.

“În ultima perioadă au apărut în spațiul public mai multe referințe la grave discrepanțe între statele membre privind alocarea de ajutoare de stat. Sumele variază de la sute de miliarde de euro alocate de statele mari din Uniunea Europeană până la cele câteva miliarde de euro alocate ca împrumut bancar de către România. Chiar dacă flexibilizarea condițiilor reprezintă o măsură bună, riscurile de perturbare a condițiilor de pe piață riscă să afecteze grav companiile și antreprenorii din statele cu o capacitate financiară mai redusă creând inegalități greu de surmontat.

În acest sens, am solicitat intervenția Comisiei Europene reclamând oferirea de oportunități egale tuturor operatorilor economici și restabilirea condițiilor echitabile pentru toate statele membre și toți actorii economici. De asemenea, am solicitat o clarificare privind sumele oferite ca ajutoare de stat de fiecare stat precum și cuantumul alocat din bani europeni.

Așteptăm de asemenea să aflăm poziția României pe acest subiect. Din păcate, ca de obicei, chiar dacă subiectul a fost lansat de mai mulți comisari europeni, când este vorba de protejarea intereselor țării noastre și ale economiei locale nu vedem niciun fel de reacție din partea actualului Guvern sau a reprezentanților PNL și niciun demers coerent de promovare a acestora.

Pentru cei interesați să afle mai multe despre sumele alocate de alte state puteți accesa următorul link!”, scrie Victor Negrescu pe Facebook.

Articolul precedentCând vrea guvernul să organizeze alegerile locale?
Articolul următorAdrian Oroș în locul lui Cătălin PREDOIU?