Planul Național de Redresare și de Reziliență a primit undă verde de la Bruxelles. Vor veni aproate 3 miliarde de euro, ca avans din program. Europarlamentarul PSD Victor Negrescu avertizează că acesta poate fi însă blocat, în cazul în care România nu are un guvern functional.

„Decizia PNL privind guvernarea minoritară pune în pericol realizarea PNRR. Mai exact, conform celor agreate cu instituţiile europene, guvernul trebuie să modifice de urgenţă ordonanţa care reglementează modul de funcţionare şi implementare al PNRR, să adopte procedurile legale privind atragerea împrumutului şi să prezinte un plan privind cheltuirea avansului”, a spus Negrescu, prin intermediul unui comunicat remis presei.

Europarlamentarul PSD afirmă că, din păcate, „nimic din toate acestea nu au fost făcute, iar realizarea lor de către un guvern minoritar este aproape imposibilă”.

„Este tot mai evident că reformele asumate prin PNRR nu pot fi nici ele realizate în termenele date. De la calendarul privind finalizarea procedurilor de achiziţii pentru autostrăzi până la schimbarea legii pensiilor, PNRR-ul realizat de PNL şi USR reprezintă o listă nerealistă de obiective, care nu au fost discutate cu nimeni şi care nu pot fi realizate fără susţinere parlamentară, cu care cele două partide riscă să îngroape România în datorii. Reamintesc faptul că, în absenţa îndeplinirii reformelor asumate, PNRR-ul poate fi blocat”, a afirmat Victor Negrescu.

 

Articolul precedentDaniel Băluță consideră că bucureștenii nu trebuie să sufere din cauza luptelor politice
Articolul următorCriza politică l-a coborât pe Iohannis la 14 % încredere. Cât are PSD?