Eugen Teodorovici îi oferă soluții pe tavă lui Florin Cîțu, pentru a depăși criza în care ne afundă pandemia

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, vine cu soluții salvatoare pentru românii afectați de carantina în care coronavirusul a băgat țara. La momentul actual, România a depășit numărul de 1 milion de șomeri și se estimează că până în vară, numărul se va dubla. Și deși statul ar trebui să fie primul care să sară în ajutorul populației, guvernul lui Ludovic Orban se joacă acum cu nervii tuturor celor care au de plătit rate la bănci.

În special după ce a apărut în spațiul public o solicitare de retragere a Ordonanței de urgență care permitea amânarea plății ratelor pentru 9 luni.

Eugen Teodorovici a punctat fiecare aspect care trebuie pus în practică de către actualul guvern PNL. Acesta i-a transmis actualului ministrul de Finanțe că marți acestea vor fi principalele teme în Senatul României:

„SCURT ȘI LA OBIECT

Suspendarea pana la 31.12.2020 a obligațiilor de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor de către creditori, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditelor.

Interzicerea capitalizării dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor pentru perioada de suspendare la suma rămasă de rambursat pana la rambursarea împrumuturilor acordate debitorilor.

Obligativitatea aplicării suspendării obligațiilor de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor acordate debitorilor pentru TOȚI creditorii pe baza opțiunii debitorilor.

Aplicarea suspendării obligațiilor de plată a ratelor scadente, dobânzilor și comisioanelor aferente împrumuturilor TUTUROR debitorilor (persoane fizice, persoane juridice, PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderile familiale),

TOATE acestea se vor discuta mâine în Senatul României, în Comisia de buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital unde ne vom asigura ca, cel puțin aceste prevederi, se vor regăsi in proiectul de lege privind suspendarea rambursării creditelor!!! Votul în Plenul Senatului României se va da tot mâine astfel încât pana la sfârșitul acestei săptămâni proiectul de lege sa primească și votul în plenul Camerei deputaților!!!”, a punctat fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici.

Articolul precedentCozmin Gușă: Cum ne salvăm din toamnă ? (3) Imperialism în postcomunism
Articolul următor92% dintre români sunt convinşi că “ne paşte” criza