La trei ore de la încheierea Summitului de la Bruxelles, Klaus Iohannis a anunţat triumfal că România a obţinut aproape 80 de miliarde de euro din Bugetul UE pe 2021-2027 şi din noul Fond “Next Generation.”

Fostul ministru de finanţe explică într-o postare cum a pierdut România, deşi se anunţă în câştig de către guvernanţi.

Rezultatul #Summitului de la Bruxelles este o confirmare a ceea ce știam – depresia beției unui succes fals, inexistent cu care se laudă toți infumurații și aburiții de la #guvernare, așa cum au făcut-o și cu ratingul de țară.

Am scris și ieri, chiar înainte de o decizie finală a Summitului, că #România nu a existat și nu a contat, că președintele Iohannis NU a luptat pentru nimic, ci doar a bifat o oportunitate de imagine pentru sine și pentru căruța #PNL pe care o trage cu greu în spate!

Este de neconceput, domnule Iohannis, să mergi la Bruxelles doar ca să te “dai în poze” cu liderii Europei și nu să reprezinți cu adevărat interesul țării tale! Da, președintele Iohannis a participat la negocieri DOAR cu prezența, fără agendă clară de negocieri pentru Romania!

Ce NU a spus #Iohannis este că toate statele au obținut fonduri din pachetul acesta important de relansare economică a Uniunii Europene în urma crizei provocate de #coronavirus, care se ridică la o valoare totală 1.824 de miliarde euro, din care cea mai mare parte o reprezintă alocarea din cadrul financiar multianual de 1.074 miliarde euro și un fond suplimentar de redresare în valoare de 750 miliarde euro (cunoscut ca Next Generation EU), dar din care 390 de miliarde euro se vor aloca drept granturi și 360 de miliarde euro sub formă de imprumuturi.

Da, între cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, României i s-au alocat aproximativ 80 de miliarde euro (din care vreo 17 miliarde euro sub formă de împrumuturi), adică 4,38 %‼️ raportat la cele 1.824 de miliarde euro! Deci … mult, puțin? Raportat la nevoile imense de dezvoltare ale României este FOARTE puțin, extrem de puțin, dar dacă ne gândim la capacitatea unui guvern laș și incompetent, este mult prea mult!

Oricum, dacă toți vecinii noștri din #Europa Centrală și de Est se declară mândri că au reușit să obțină câte ceva pentru țările lor din aceste negocieri, în afară de bani, repet, România este printre statele care au PIERDUT prin #non-combat‼️ România, prin preș(edintele) Iohannis, s-a dus cu o geantă plină ca să se întoarcă cu ea goală! România a PIERDUT din alocările pentru dezvoltare rurală, sănătate și cercetare, dar a “câștigat” dreptul de a se împrumuta și mai mult … aviz amatorilor și trădătorilor de țară!

Căci, în lipsă de #viziune și #patriotism, avem și noi ceva cu care ne putem lăuda: avem împăunații, faliții, habarniștii și trădătorii noștri, pe care suntem obligați să îi vedem zi de zi și să le ascultăm laudele serbede! Avem un Trio IOC – Iohannis, Orban şi “fantastik-ul habarnist de la Finanţe”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

Articolul precedentTraian Băsescu ar putea anula candidatura lui Victor Ponta la Primăria Capitalei
Articolul următorTOAMNA SE NUMĂRĂ BOBOCII?