Candidatul USR la primăria Clujului, Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate din cadrul Ministerului Sănătății, a intrat într-un nou război, bătătorind drumul până la DNA. Deși în ultimii patru ani a depus zeci de plângeri în cadrul acestei instituții, toate au ajuns să fie clasate „din fașă”. Ultimul „denunț” făcut de acesta în public a stârnit și o reacție tranșantă.
Cel mai vocal om al USR-ului este Emanuel Ungureanu. Cu un trecut controversat, trecând de la brancardier în clinica de urologie a doctorului Lucan, la membru al Camerei Deputaților, dar și cu o soție medic, Ungureanu a făcut multe demersuri pentru a ajunge în miezul sistemului medical într-o funcție de conducere. În iarnă, surse din Ministerul Sănătății spuneau că Ungureanu visează la funcția de ministru, pe atunci fiind Victor Costache în mandat. Anterior, acesta ar fi vrut funcția lui Radu Zamfir, la conducerea Agenției Naționale de Transplant.
Toată această ascensiune a fost pavată cu multe plângeri depuse la DNA, înconjurat de presa-prietenă. Ciudat sau nu, niciunul dintre aceste denunțuri nu au ajuns să fie startul unui dosar de cercetare, fapt care arată că acestea nu au fost fondate.
Ultima acuză o vizează pe șefa TVR: „Uriaşa afacere de corupţie pusă la cale de şefa TVR, Doina Gradea”.
Ca reacție, Dorina Gradea a emis un comunicat de presă în care a demontat cele spuse de USR-ist.
„Atragem atenţia asupra faptului că prin acuzele de corupţie invocate sunt incriminaţi, într-un mod grosolan şi total nejustificat, şi moştenitorii de drept, titulari ai acţiunilor administrative şi contencioase sus-menţionate, care urmăresc realizarea drepturilor prevăzute de lege şi cu respectarea acesteia. În considerarea acestora, SRTv va sesiza Parlamentul României cu privire la acţiunile/ declaraţiile domnului deputat USR Emanuel Ungureanu, în vederea dispunerii măsurilor legale”, se arată în comunicat.
„Reamintim că domnul deputat USR Emanuel Ungureanu, încă de la începutul mandatului său, s-a remarcat ca denunţător al unor personalităţi, în special din domeniul medical, făcând public acuze grosolane, prevalandu-se probabil de imunitatea parlamentară de care beneficiază. Astfel că astăzi, după 4 ani de denunţuri la DNA, avem o certitudine: nimeni nu a fost condamnat. În schimb, au fost ponegrite public de deputatul USR Emanuel Ungureanu cariere de decenii ale unor oameni consideraţi somităţi profesionale în medicină. Acest comportament este iresponsabil, fiindcă declaraţiile sale, exact ca în cazul SRTv, nu sunt documentate ci sunt bazate pe opinii personale ale unor acoliţi. Declaraţiile sale, vădit tendenţioase, nu fac decât să genereze impresii eronate ale publicului”.

Articolul precedentE oficial! Traian Băsescu intră în cursa pentru Capitală
Articolul următorDumitru Buzatu: aducerea lui Dîncu arată temerea actualei conduceri interimare a PSD