Coaliția se fisureaza geo-strategic cu un ministru liberal al Energiei marcat de istoria personală în materie de facturare. Virgil Popescu își va atinge apogeul carierei la un telefon verde din spatele căruia să îmbine psihoterapia cu informațiile publice pentru românii sărăciți încă dinainte de venirea gerului. 
Criza facturilor a provocat scurt-circuite în Coaliție. Comportamentele PSD și PNL sunt definitorii și spun totul despre condiția celor două formațiuni politice. 
Marcel Ciolacu a pus primul punct festinului și s-a apucat de muncă. Și-a asumat eșecul legii plafonarii și compensării pe care social democrații au votat-o în Parlament și a cerut o reuniune de urgență a Coaliției. Marcel Ciolacu a cerut reuniunea Coaliției pe tema costurilor la energie și gaze de mai bine de o săptămână. O emisiune cu mesaje liniștitoare și o factura de invidiat de 400 de lei au fost răspunsul ministrului Energiei, Virgil Popescu. 
PSD s-a pocăit PSD, prin vocea președintelui său și-a pus cenușă în cap, și-a asumat eșecul legii sustinute la finele lui 2021 și vrea să schimbe legea. PSD vrea alte măsuri. PSD își asumă că polonezii au găsit soluții mai inteligente și vrea să le urmeze exemplu. 
PNL a răspuns cu o eschivă. Pentru că presa nu a rămas insensibilă la disperarea oamenilor în fața unor facturi mult peste veniturile lunare, Nicolae Ciucă și PNL s-au indignat și revoltat in cele din urmă. Iar premierul Nicolae Ciucă a venit cu o reducere de TVA de la… 1 aprilie. Militar pensionar, mai puțin atent cu simbolistica socială a timpului și cu un fluturaș mai acoperitor decât RESTUL românilor, premierul a picurat soluții.. Inițial ignorat, apoi faultat, presedintele PSD a reacționat și a ridicat miza. Soluția acum și pentru cetățeni, și pentru agenții economici! Pentru că totul este la pământ sub tsunami energetic menit să eficientizeze energia verde.
PSD e agitat și din spatele soluțiilor propuse de președintele partidului se aude zăngănit de arme. Fostul premier, Mihai Tudose, cere demisia ministrului Energiei și  crede ca explozia facturilor este de competența procurorilor. Mai temperat politic, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, arată cum politicile liberale  din energie trimit în faliment rapid comoanii cum ar fi și CFR. “E dezastru, e catastrofă economică!”, este mesajul vicepremierului social democrat. PSD e agitat, iar Marcel Ciolacu încearcă aproape inutil să mute atenția pe soluții, nu pe disputele politice. Imposibil! Apare liderul liberal Florin Cîțu și lovește năprasnic cu formula magică a Dreptei politice: Marcel Ciolacu nu este decât un alt Liviu Dragnea! Și, discret, chicotește complice pentru cunoscători: “Coaliția funcționează bine. PNL și PSD își conservă fiecare propriul electorat!” Ăsta este rolul unui lider, unui șef de partid, domnule Cîțu? Și, apropo, acum ca tot aveți mai mult timp să vizionați producții cinematografice, e mai rău să fii Liviu Dragnea sau Virgil Popescu? Poate ca liberalii, cel puțin teoretic spuma antreprenoriatului și gândirii economice, ar trebui să coboare printre oamenii cu factura și să-i întrebe! Mai ai de ales la o astfel de întrebare?

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDe ce unii pensionari nu au avut parte de majorarea promisă de GUVERN. Ce se întâmplă cu pensia de urmaș și a mamelor cu mai mulți copii
Articolul următorGuvernează sau e partener de umplutură? PSD vrea reuniunea CSAT pe energie!