Modelul american al alegerilor interne a fost aplicat în România la USR. Recent, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că opțiunea sa ar fi de desemnare a candidatului la președinție printr-un scrutin intern, astfel încât, cel mai bine cotat să fie propus drept candidat.

Ieri, la Timișoara, Alin Nica, președintele PNL Timiș, a propus ca viitorul candidat la Primăria orașului Timișoara să fie făcută în urma unui balotaj intern, prin votul preliminar al membrilor de partid.

Anunțul lui Nica a fost făcut duminică, 11 septembrie, în cadrul unei ședințe comune a birourilor de conducere ale PNL Timiș, PNL Timișoara și TNL Timiș.

„M-am gândit să introducem. în  premieră în PNL Timiș. alegerile primare. De ce m-am gândit la acest lucru? Simplu. Eu consider că prima condiție pe care trebuie să o îndeplinească orice candidat la o funcție publică este să fie dorit de membrii de partid. De aceea, vă propun să lansăm aceste alegeri primare în primul rând pentru candidatul la Primăria Timișoara. Oricine se poate înscrie în cursă. Candidații își vor face campanie în interiorul partidului și apoi urmează votul membrilor Cel care obține majoritatea de voturi din partea membrilor PNL va fi desemnat candidat la Primăria Timișoara. (…)Vom elabora un regulament clar și transparent și, astfel, vom alege cel mai bun candidat la Primărie. Putem apoi extinde acest mod de lucru și pentru consilierii locali, pentru cei județeni. pentru președintele CJT și pentru parlamentari”, a transmis liderul PNL Timiș, conform Ziua de Vest.

Articolul precedentMitrea crede că Rareș Bogdan este în căutarea susținătorilor pierduți
Articolul următorTinerii liberali au trimis pesediștilor din nou plăcuța suedeză