Prezent la reuniunea de la Brașov a liberalilor, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că social democrații sunt de acord ca, în cazul dovedirii plagiatului, “dottore” să dea banii înapoi.

Sporul de doctorat este de 15%. Se plătește doar la stat.  

„Astfel, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a deciziei prin care se constată existența plagiatului în cadrul unei teze de doctorat, autorul tezei va avea obligația să restituie sumele de bani reprezentând contravaloarea serviciilor de școlarizare pentru programul de doctorat, în integralitate, pentru perioada finanțată și în cuantumul finanțat de la bugetul de stat. Restituirea sumelor de bani se va face către instituția de învăţământ superior cu care autorul tezei de doctorat a semnat, în calitate de student-doctorand, contractul de studii universitare. Sumele încasate vor constitui venit la bugetul de stat”, a spus ministrul.

În același timp, a fost agreată o altă propunere a PNL cu privire la îmbunătățirea proiectului Legii învățământului superior prin reglementarea obligației de restituire a sumelor de bani de către autorul tezei de doctorat, în situația în care acesta a renunțat unilateral la titlul de doctor.

Articolul precedentPiedone & sun pierde friptura de la sectorul 5
Articolul următorGabriela Firea nu mai e preferata bucureștenilor