Moțiunea de cenzură a adunat 201 voturi și a picat. Guvernul Cîțu rămâne la Palatul Victoria. Parlamentarii Puterii au spus prezent și nu au votat, în timp ce PSD și AUR au împreună 205 parlamentari. 
Dezbaterea moțiunii de cenzură în Camerele reunite ale Parlamentului a luat turnura unui meci dur, de rugby între Putere și Opoziție. La argumentele PSD pentru o Românie eșuată care se îndreaptă cu o viteza amețitoare spre prăpastie, Prim-ministrul a răspuns cu atacuri în rafală în termenii deja cunoscuti: mincinoși, hoți și incapabili să citească documente. Și promisiunea că banii pentru asistență socială vor lua calea investițiilor în economie, angajament făcut din perspectiva în care asistența sociala este văzută ca ceva rău, care ține țara pe loc. Atitudinea provocatoare a premierului a pus motorină pe foc. Florin Cîțu nu a răspuns criticilor care vizau activitatea Guvernului. Premierul a contra-atacat la PSD, a adoptat o atitudine insolentă și batjocoritoare. Economia duduie, România evoluează fantastic, nici vorbă de austeritate. Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a dat răspunsuri personalizate șefilor din Coaliție și a început cu Ludovic Orban, persiflat pentru pierderea repetată a alegerilor. De altfel, atacurile PSD s-au focalizat pe actualul președinte liberal, din tabăra  căruia așteptau o răsturnare de situație. Pentru împrumuturile astronomice făcute de premier, un nou născut vine pe lume cu o datorie de 2500 de euro, a arătat liderul social democrat, Marcel Ciolacu. Acum votul vostru contează,, în toamnă, Florin Cîțu nu va da două parale pe voi, le-a transmis liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, celor 134 de parlamentari liberali. În vreme ce prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a susținut că dezastrul din guvernarea Cîțu își are rădăcinile în guvernarea Orban, cu “băute și jefuirea banului public”.
În schimb, liderul AUR, George Simion, l -a luat în cătare pe premier, s-a dus în plină ședință la el în bancă să-i ceară socoteală și a reușit să-l scoată din ședință și sâ-i dea peste cap declarațiile de presă. Strategic, Simion a reușit să arate că în confruntările față în față, Florin Cîțu își pierde curajul și agresivitatea și devine dezorientat și moale. Ceea ce a și reușit.

Sursa: Realitatea Din PSD