Dacă Tudor Ciuhodariu susţine după adoptarea Rezoluţiei Schengen, prin care Parlamentul European cere Comisiei să demareze procedurile pentru intrarea Bulgariei şi României, că este “programul său de suflet”, Rareş Bogdan afirmă că în PPE s-au dus lungi negocieri. 

“Adoptat! Proiectul meu de suflet din acest mandat devine acum realitate. Parlamentul European a votat pentru intrarea României în spațiul Schengen. Rezoluția pe care am inițiat-o prevede aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen și în România, cu eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene. Viitorul Uniunii Europene poate fi doar unul fără fragmentare!

Am cerut (de mai multe ori!) finalizarea integrării în Schengen cu toate statele membre ale UE și realizarea de urgență a unui nou proiect de decizie din partea Consiliului. Acum am reușit să obținem majoritatea necesară de voturi în plenul Parlamentului European.

Concret, rezoluția privind situația din spațiul Schengen prevede explicit că:

,,având în vedere rezoluția din 11 decembrie 2018 referitoare la aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în Bulgaria și în România (ce prevăd eliminarea controalelor la frontierele interne terestre, maritime și aeriene) invită Consiliul și statele membre să își intensifice eforturile pentru a realiza finalizarea integrării Schengen” și ,,îndeamnă din nou Consiliul să prezinte un nou proiect de decizie privind aplicarea integrală a dispozițiilor acquis-ului Schengen în România în cel mai scurt timp posibil”.”, a scris europarlamentarul Tudor Ciuhodaru pe Facebook. 

“A fost extrem de greu sa introducem Articolul referitor la Romania in aceasta Rezoluție Săptămâni in sir de negocieri și discuții in Comisia LIBE din care fac parte in cadrul Parlamentului European și discuții și negocieri zile in sir in cadrul subComisiei Schengen din care fac de asemenea parte.”, a scris Rareş Bogdan pe Facebook. 

Articolul precedentCodrin Ştefănescu îl susţine pe Eugen Teodorovici la preşedinţia PSD
Articolul următorCând va ajunge Eugen Teodorovici la susţinerea de 40% în PSD?