Cea mai surprinzătoare alianță s-a produs joi seară, între PNL și USR pentru a o susține pe Clotilde Armand la Primăria Sectorului 1. Surprinzătoare în sensul că PNL a cedat presiunilor și promisiunilor USR-Plus și a acceptat uniunea pentru a lua cel mai bogat Sector din Capitală.
„Următorul pas logic pentru PNL este de a o susține pe Clotilde Armand, candidatul USR la Primăria Sector 1, pentru a elimina complet camarila PSD din administrația locală a sectorului nostru.”, au declarat reprezentanții USR la sfârșitul lunii februarie.

Totodată, useriștii nu au aruncat cu noroi doar în PSD, ci și în noul prieten, PNL. Chiar Armand a declarat, după ce a fost înfrântă la alegerile locale din 2016, că „PNL rămâne un partid nereformat, corupt şi clientelar, care a dezamăgit cetăţenii ce şi-au pus speranţele în acesta. Indiferent de ultimele declaraţii ale conducerii el rămâne ‘Curat murdar’!”
Ar putea fi asta strategia USR? Să caute un loc la masa negocierilor prin denigrări?
În umbra acestei mișcări, liderul USR Dan Barna pare tot mai nemulțumit. Se pare că nu e suficient să o aibă „ramforsată” pe Clotilde Armand la Sector 1, atât timp cât Nicușor Dan îl pune în umbră și ar putea oricând să-i sufle partidul de sub picioare.

Alianța Victor Ponta și Robert Negoiță, încordată
Victor Ponta și Robert Negoiță și-au unit puterile formând Pro București 2020 pentru a lua, în viziunea lor, trei Sectoare: 1, 2, 3.
La Sectorul 1, Ponta o propune pe Adina Alberts, medic chirurg, în bătălia cu Clotilde Armand și Dan Tudorache. Tănase Stamule a ieșit din cărți în momentul în care cele două partide și-au dat mâna, iar Alberts a susținut într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu că va comunica decizia fermă în privința candidaturii ei abia săptămâna viitoare.
În aceste momente, tensiunea din noul Pro București e tot mai mare, deoarece Ponta, spun surse, insistă ca Negoiță să candideze la Primăria Generală ca rival al Gabrielei Firea, însă acesta refuză. Negoiță se vrea în continuare primar la Sectorul 3.
În momentul de față, Victor Ponta nu a reușit să găsească un candidat potrivit pentru a o concura pe Firea, singura lui opțiune fiind microbiologul Alexandru Rafila, care și-a făcut public refuzul în urmă cu puțin timp.
Și pentru că le-a promis membrilor din partid, cât și alianței, că va aduce un candidat propriu, tensiunile sunt crescute de teamă ca membrii Pro București 2020 să nu fie puși să-l susțină pe Nicușor Dan, un om de dreapta, ei fiind membri într-un partid de centru-stânga.

Ponta a încercat să-l ia și pe Băluță
Încă de la începutul anului, Pro România îl curtează pe primarul PSD, Daniel Băluță. Acesta a primit de nenumărate ori oferta de a se alătura noii alianțe și de a pleca din PSD.
Băluță a infirmat ferm plecarea sa din PSD spunând că este membru din 1999 și că nu are vreun motiv să facă asta.

Articolul precedentGuvernul spaniol, acuzat că a umflat numărul deceselor provocate de COVID-19!
Articolul următorReplica momentului! Olguța Vasilescu le dă peste nas haștagiștilor. „Mă întreba ce am făcut eu pentru el”