Despre ce va fi campania electorală? O întrebare grea la care măcar făcătorii de opinie ar fi de așteptat sa aibă răspunsul. Dacă varianta corecta este coronavirusul, publicul părăsește stadionul, arbitrul protestează și chiar jucătorii o rup la fugă. Există un nivel maxim de suportabilitate!
Ne am obișnuit deja ca alegerile sa nu aducă niciodată schimbările promise, dar avem nevoie de catharsis ca să ne restartăm ca nație. Bucuria unui spectacol grandios și plin de suspans face cât trei sferturi din dublarea alocațiilor. 
Deci? Are cineva răspunsul la întrebare? 
Cine face agenda stabilește indicatorii spațio-temporali și personajele. Și exista oameni cu o imaginație bogată. Nu sunt toți asemenea lui Victor Ponta, care și în campanie ne ar fi dus la doctor, într un cadru atât de alb, mai potrivit pentru ospiciu decât pentru secțiile de terapie Intensivă.
Un om cu imaginație, o imaginație sociologica și istorică, este Ion Cristoiu. Cu modestie și o vorbâ sovăielnică, dar mereu prezenta în 30 de ani de exercițiu democratic, Ion Cristoiu a dat startul precampaniei chiar dacă public se îndoiește că vor fi alegeri. A înlocuit biblioteca cu care ne a obișnuit si în care s a obișnuit sa se refugieze cu un zid decrepit din cărămidă. Pus la acest zid l a luat la întrebări pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, în emisiunea lui Ionuț Cristache de la postul public de televiziune. O televiziune care a pierdut audienta, dar este unica deținătoare a certificatului de revoluționar. Atipic pentru Ion Cristoiu este ca de data aceasta nu a încercat sa stoarcă niciun răspuns de la interlocutor. Pe timpul intrebarilor  și comentariilor din platou s a simțit ca peisajul era mai important pentru Ion Cristoiu decât discuția. Dar Marcel Ciolacu, prea preocupat sa toace la Ludovic Orban sau dintr o politețe excesiva, nu l a luat la întrebări pe Ion Cristoiu ce cauta sub zidul care părea ca sta sa se dărâme..Interesat de reacții, comentatorul lăsase pe propriul site de știri coordonatele: nu este zidul la care a fost executat Nicolae Ceaușescu, este doar o imitație a zidului de la Târgoviște, dar merita sa ne întoarcem în timp  pana la generalul Ion Antonescu și sa ne gândim de ce proces sinistru a  avut parte Nicolae Ceaușescu. Aviz PSD-ului! Ce trebuie sa înțeleagă PNL și, mai ales, Klaus Iohannis?

Articolul precedentMihai Tudose someaza Guvernul Orban sa treacă la fapte în ceea ce privește fondurile europene
Articolul următor100% TU DECIZI! Emanoil Savin, traseistul care n-a ratat niciun partid. Bugetarul cu avere de top Forbes