Deputatul PSD Ioan Dîrzu acuză un blat între Guvernul Orban şi “celălalt guvern Orbán”, prin întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai. Potrivit deputatului, cele două guverne s-ar fi înţeles ca România să nu mai celebreze Tratatul de la Trianon. Scopul ar fi obţinerea sprijinului Ungariei pentru accederea unor europarlamentari români în funcţii de conducere în Parlamentul European.

“După ce Guvernul Orban a făcut blat cu celălalt guvern Orbán, prin întâlnirea lui Bogdan Aurescu cu Peter Szijjarto din 26 mai, de a nu mai celebra Tratatul de la Trianon, Președintele Werner atacă la CCR Legea privind Ziua Trianonului.

Este mai mult decât clar că Lucovid Orban și Werner Iohannis i-au vândut pe români guvernului de la Budapesta doar pentru a-și consolida PNL poziția în Partidul Popularilor Europeni și doar pentru ca politruci precum Rașes Bogdan, Mircea Hava, Vasile Blaga sau Gheorghe Falcă să mai primească niște funcții în Parlamentul European, cu sprijinul Ungariei.

Știam că întâlnirea dintre Aurescu și Szijjarto E UN ACT DE CAPITULARE PENTRU ROMÂNIA, dar nu mă gândeam că președintele Werner Iohannis, după tot circul făcut pe tema falsă a așa-zisului Ținut Secuiesc, să execute atât de rapid ordinele Budapestei. Credeam că mai stă o lună, două, să uite lumea…

Îi așteaptă lucruri grozave pe români în urma întâlniririi secrete dintre Aurescu și Szijjarto: – PNL le interzice românilor să sărbătorească Ziua Trinanonului; – PNL va diviza Universitatea din Târgu Mureș în două (una românească și una maghiară);

– PNL va scoate Limba română ca probă obligatorie pentru etnicii maghiari;

– PNL va permite utilizarea drapelului Ținutului Secuiesc în județele cu etnici maghiari;

– PNL va pune în ministere un secretar de stat/ subsecretar de stat de la UDMR;

– PNL va permite organizațiilor extremiste maghiare ”64Comitatate (HVIM)”, “Tinerii Maghiari din Ardeal” (EMI) şi “Garda Maghiară” să-și desfășoare în continuare activitatea pe teritoriul României!

Așa că, Jó napot kívánok, PNL !!!”, scrie Ioan Dîrzu pe Facebook.

Articolul precedentAgenţia de rating Standard & Poors recomandă mărirea pensiilor doar cu 10%
Articolul următorVictor Negrescu: alocaţiile pentru copii nu sunt o pomană