Judeţul Botoşani se află pe locul 4 pe ţară la numărul de infectaţi COVID-19.3,8% din totalul pe România. Autoritățile centrale au fost incapabile să gestioneze corect o situație de criză, într-un judeţ nu departe de principalul focar Suceava. Toate spitalele au fost transformate în spitale COVID.

,,Practic, dacă nu aveai coronavirus nu prea aveai ce căuta la nici un spital. Prin aceste bâlbe şi gafe decizionale, autorităţile au pus în pericol sănătatea botoşănenilor şi au încălcat dreptul pacienţilor cu alte probleme medicale de a beneficia, la timp, de asistenţă medicală de specialitate. Internările în spitalele din judeţul Botoşani au scăzut exponenţial în perioada martie, aprilie, mai 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019. Cetăţenii nu au avut acces la asistenţă medicală din cauza managementului dezastruos al guvernului PNL. Pacienţii nu au avut unde să se interneze în regim de siguranţă, câtă vreme spitalele erau ba Covid, ba non-Covid.’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupaşcu.

PDeputatul mai recunoaşte că noul virus e un duşman de temut. Dar, la fel este şi cancerul, tuberculoza, accidentul vascular, bolile cardiologice, urologice, ortopedice sau neurologice. Toate aceste boli sunt la fel de nemiloase şi unele pot duce la deces. Parlamentarul reaminteşte prevederea Constituţiei, “toţi cetăţenii au dreptul la ocrotirea sănătăţii.’’ a declarat deputatul PSD Costel Lupaşcu.

Articolul precedentPSD: Obsesia liberalilor de a profita financiar și politic de pandemie a îmbolnăvit România
Articolul următorDupă dezvăluirea lui Marcel Ciolacu, sfetnicul de păcănele al premierului a demisionat