În vacarmul ajutoarelor și a grijilor pentru ucraineni, deputatul PSD de Neamț, Oana Bulai, asigură românii că principalul partid de guvernare nu i-a uitat. Ea a prezentat într-o postare pe Facebook noile praguri de prețuri la energie.

– La electricitate, spre exemplu, pentru consum lunar de până-n 100 kwh se aplică un tarif social de 0,68 lei/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.

– Pentru consum lunar între 100 și 300 de kwh se aplică un tarif de 0,8/kwh, TVA inclus; beneficiari, 4 milioane de gospodării.

– Pentru clienți non-casnici, IMM-uri, instituții publice, spitale, școli, grădinițe, primării, universități, ONG-uri, tariful va fi unic, de 1 leu pe kwh.

– Impactul bugetar pentru electricitate, până la finalul acestui an, este 9,16 miliarde lei.

– În ceea privește consumul de gaze, pentru consumul casnic, de până la 1.200 metri cubi/an, tariful este de 0,31 lei/kwh.

– Pentru consumatorii non-casnici se aplică un tariful de 0,37 kwh. Impactul bugetar pentru gaz, până la finalul acestui an, este de 5,3 miliarde de lei.

Oana Gianina Bulai a fost consilier de stat în aparatul de lucru al prim-ministrului, pe timpul mandatului Vioricăi Dăncilă. Pe timpul suspendării președintelui CJ Neamț din funcție a fost administrator public al județului. Acum este deputat PSD.

Articolul precedentMiron Mitrea: Putin a declanșat un conflict din care nu mai știe cum sa iasă. Trebuie scos de mințile raționale!
Articolul următorRusul Roman Abramovici a ajuns negociator al armistițiului, fiind cerut de ucraineni