Suntem tributari profesiei de bază. Un profesor trebuie să controleze clasa. Trebuie să ofere premii și sancțiuni. Să crească cel puțin un premiant, un exemplu de “așa da”. Și să pedepsească cel puțin un codaș, să dea un exemplu de “așa nu”. A fost repartizat la o clasă de copii înapoiați și neascultători. Nu-i place și nu crede că se va alege ceva de capul lor. 
S-a bucurat imens când s-a trecut la școala online. Avea grețuri de la mirosul de tocăniță de cartofi sau iahnie de fasole cu care veneau în sala de clasă. Sunt primitivi și nu vor ajunge niciodată să mănânce pate de foie gras de canard cu recunoștință pentru ce au devenit. Doar biciul, doar amenințarea ii oprește să nu dărâme școala. 
Le-a adus vaccin tocmai de peste mări și țări. De teama să nu pătrundă cârcâiacul chiar și pe terenul de golf. Degeaba, doar au aruncat cu fiolele unii în alții. Niște medievali! Ce să mai prăpădești anticorpi monoclonali sau remdesevir pentru ei!? Ca să salvezi ce? 
Cu greu a găsit unul mai răsărit în clasă. Nu – i plăcea cartea, dar avea școala vieții și s-a impus prin șmecherie. Dar ghinion: n-a priceput până la final că natura are oroare de vid și unde dai pe cineva afară apare altcineva. Asa că fizica este confirmată de metafizică și  România Needucată  participă degeaba la orele de dirigenție. Bine ca are un premiant în Florin, Mână Iute și o oaie neagră în Ali Baba și cei 40 de hoți. Asta arată că este un bun educator! Restul e literatură:
Nu spera când vezi mișeii
La izbândă făcând punte,
Te-or întrece nătărăii,
De ai fi cu stea în frunte;
Teamă n-ai, căta-vor iarăși
Între dânșii să se plece,
Nu te prinde lor tovarăș:
Ce e val, ca valul trece.
Dar viața bate poezia. Și după educare vine reeducarea! Europa se confruntă cu anarhia! România este adaptată la ea!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentDezvăluiri incredibile despre pușculițele și sponsorii președintelui Iohannis – Culisele statului paralel, duminică, ora 21:00
Articolul următorMarcel Ciolacu aduce acuzații devastatoare lui Iohannis și Cîțu