Majoritatea politicienilor din lume sunt doar purtători de cuvânt și manipulatori. Nu ei decid. Nu domnul Popescu (Virgil Popescu, din fruntea Ministerului Energiei). Ci un grup de firme foarte puternice care-l folosește pe el să ne spună nouă povești. Asa este în toată lumea, nu numai în România. Adevărul gol-goluț a fost spus de consultantul politic, Miron Mitrea, în emisiunea Culisele Puterii de la Realitatea Plus. Cu alte cuvinte, oamenii speră, așteaptă decizii eficiente, dar cei mai mulți dintre politicieni nu mai sunt gestionarii treburilor publice, ci purtătorii de vorbe înșelătoare ale grupurilor de interese din domeniul pe care îl păstoresc. Miron Mitrea pune punctul pe un “I” dureros și foarte concret: nemuritorul Virgil Popescu care ii omoară pe oameni și economia cu… lipsa de politici energetice. Dar observația este una de substanță care merge în profunzimea mutațiilor sociale care-i fac pe unii analiști să pună în discuție eficiența sistemelor politice actuale.
Incitat de jurnalista Nicoleta Cone, Miron Mitrea a mers mai departe și a explicat fenomenul până la vârful Uniunii Europene.  “În momentul în care a apărut pandemia și au reușit să facă niște vaccinuri bune, imediat politica a fost transformată într-o mare afacere. Și, astfel, a fost alimentat curentul conspiraționist. Sigur că a devenit o afacere. La început nu a fost o afacere. La început s-a încercat rezolvarea problemei care chiar era importantă, mureau sute de mii de oameni. Dar cei care le-au făcut au făcut o afacere. Ce nu puteam să calculăm corect? 30 de milioane de vaccinuri? De ce am luat 120 de milioane de vaccinuri? Cine este vinovat? Politicienii! Au avut un interes? Da! În frunte cu Ursula von der Leyen, au avut în spate grupări de afaceri care au avut acest interes. Și politicienii au devenit purtătorii lor de cuvânt. Aștept să văd că reapar politicienii care conduc”, a  mutat consultantul politic exemplificarea din plan național în plan european.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”
Articolul următor50 de milioane de euro pentru 150 de centre de zi destinate copiilor din familii sărace