Preşedintele PSD Constanţa, Felix Stroe, și-a arătat admirația public pentru ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, pe care îl consideră foarte competent. Multă lume din PSD se întreabă ce l-a determinat pe fostul ministru PSD al transporturilor să emită aprecieri publice. 

”O spun obiectiv. România are un ministrul al Fondurilor Europene extraordinar de competent, de sufletist și de implicat în atragerea de fonduri  europene”, a declarat Felix Stroe, făcând referire la faptul că ministrul liberal sprijină consiliile județene din țară, indiferent de culoarea politică, la proiectele din Programul Operațional Infrastructura Mare și nu numai.    

”Cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, condus astăzi de domnul ministru Boloș, pe care îl stimez absolut sincer și la modul superlativ, avem verde să dezvoltăm și alte proiecte în cadrul acestui POIM și să rezolvăm toate problemele pe care trebuie să le finalizăm”, a declarat liderul PSD Constanța, Felix Stroe, care conduce RAJA Constanța, cel mai mare operator regional în domeniul alimentării cu apă a populației din România, cu acționar majoritar Consiliul Județean Constanța.

Ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat, astăzi, la sediul MFE, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Căutând peste lista programelor finanţate de către Ministerul Fondurilor Europene, în ianuare 2020, descoperim că ,inistrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș și directorul general al Raja SA, Felix Stroe, au semnat, în 6 ianuarie 2020, la sediul MFE, contractul de finanțare pentru implementarea proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în municipiul Onești în perioada 2014-2020”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), în valoare de 275,6 mil. lei (57 milioane de Euro).

Ministrul Ioan Marcel Boloș a subliniat progresele companiei Raja SA – „un exemplu de bune practici pentru alte companii din domeniu. Mă bucur că echipa de aici și-a folosit experiența și priceperea pentru a-și extinde operațiunile și în afara zonei în care a operat inițial, respectiv județul Constanța. Proiectul investițional demarat astăzi în municipiul Onești este un exemplu de operativitate în slujba beneficiarilor din aria de operare.”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, conform site-ului mfe.gov.ro

Felix Stroe este directorul Raja Constanţa, companie înfiinţată de Nicuşor Constantinescu, aflat acum în închisoare. 

Lauda adusă unui ministru din guvernul Orban vine în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu apreciază că toate cheltuielile suportate de către toate autorităţile locale din ţară, pentru combaterea pandemiei, indiferent de culoarea politică, ajung la 500 de milioane. Banii primiţi de la Guvernul României pentru spitalele judeţene, pentru funcţionarea lor şi pentru lupta medicilor cu coronavirusul au fost de 17 milioane de lei. “Toată lupta a fost dusă în principal de administraţiile locale”, a declarat recent liderul interimar al PSD.

Articolul precedentPresedintele României, Klaus Iohannis, premiant la politica externa
Articolul următorCondiţiile PSD pentru prelungirea stării de alertă