Lumea din PSD a fost luată prin surprindere de gestul liderului Marcel Ciolacu, cel care a salutat decizia Curții de Apel București privind anularea condamnării la 3 ani de închisoare din prima instanță. ”Astăzi a ieșit soarele din nou, Vali!” a scris Ciolacu pe pagina sa de facebook. Este recunoscut faptul că președintele noului PSD nu a avut poziții publice față de un dosar penal sau altul.

Dacă Tribunalul București l-a condamnat pe Valeriu Zgonea la trei ani de închisoare cu executare, într-un dosarul de trafic de influență. Decizia a putut fi atacată la Curtea de Apel. Judecătorii au dispus și menținerea măsurii asiguratorii până la concurența sumei de 62.143 lei. Procurorii susțineau că în schimbul traficului de influență, fostul președinte al Camerei deputaților ar fi primit suma de 13.000 de lei de la un apropiat al familiei.

Instanța de la TB a constatat că banii au fost returnați, iar denunțătorul și-a schimbat poziția față de ancheta penală. În motivarea sentinței se spune că “Nu se poate reține că inculpatul și partenera sa nu ar fi dispus de 13 mii de euro, necesitând a-și trafica influența.”

În plus, fapta nici n-a fost comisă. Cea care trebuia să fie angajată în sistemul public, fără a avea pregătire pentru acel domeniu, nici nu a fost angajată.

Soluția e definitivă.

 

Articolul precedentAdrian Năstase: Ucraina va primi un împrumut substanțial contra angajamentului că nu va mai dori în NATO
Articolul următorOrdonanța Prună, neconstituțională. Înregistrările SRI sunt ilegale