În contextul în care Guvernul a lansat în dezbatere publică proiectul de OUG privind redeschiderea şcolilor, prin care se spune că regulamentul de funcţionare al unităţilor de învăţământ în plină pandemie va fi întocmit de ministerul educaţiei naţionale, printr-un Ordin de ministru, Daniel Băluţă, primarul de la sectorul 4 a luat faţa celorlalţi edili care aşteaptă de la centru îndrumări. 

Primăria Sectorului 4 a creat un regulament în baza căruia vor fi asigurate toate normele de siguranță pentru elevii și profesorii din sectorul 4. 

Documentul elaborat de specialiștii primăriei, sub coordonarea primarului Daniel Băluță, conține elementele de bază ce trebuie respectate atât de copii, cât și de părinți și de cadrele didactice, începând de la intrarea în școală și până la ieșirea pe poarta instituției de învățământ. 

Concret, pe lângă măsurile implementate deja în școlile din sectorul 4 (trasee bine delimitate de intrare și ieșire în/din școală, separatoare din plexiglas la fiecare bancă, reducerea numărului de bănci din fiecare sală de curs), Primăria Sectorului 4 va asigura toate materialele de protecție (kit sanitar), măști de protecție pentru copii, precum și biocide pentru dezinfecție. 

Regulamentul prevede și procedura ce trebuie urmată în situația în care într-o clasă vor exista copii cu simptome specifice infecției cu coronavirus, când este cazul să fie închisă o școală, dar și pașii ce trebuie urmați de persoanele și instituțiile menționate mai sus pentru fiecare scenariu posibil. 

Documentul, intitulat „Regulament privind măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii infectării cu SARS-COV 2 pentru anul școlar 2020-2021 la nivelul Sectorului 4 al Municipiului București” va fi pus în dezbatere publică începând de astăzi, 18 august 2020. 

Primarul Daniel Băluţă, în cadrul conferinţei de ieri, organizată la o şcoală din sector, a cerut anularea animozităţilor politice şi aşezarea autorităţilor centrale şi cele locale la dialog. 

Totodată, a anunţat că Primăria are la dispoziţie 5.000 de tablete pentru studiul de acasă, dar nu le face cadou elevilor ci le pune la dispoziţia inspectoratului şcolar pentru a le repartiza în caz de nevoie la apariţia vreunui focar în vreo şcoală. 

Articolul precedentAugustin Zegrean: Moţiunea de cenzură trebuie votată până la 1 septembrie, altfel e neconstituţională
Articolul următorEugen Teodorovici îşi caută preşedinţia PSD prin instanţă