Cancelarul primului ministru, Ionel Dancă, prezent la Focşani, şi-a dat în petic când l-a întâlnit într-o piaţă pe deputatul PSD Nicuşor Halici, preşedintele Comisiei Juridice din Camera inferioară a Parlamentului.
“Speriaţi oamenii că închidem pieţele”, s-a răstit noul candidat, Dancă, poreclit Baronetul galben, obişnuit să ducă trena ambasadorului Adrian Zuckerman şi mai mult decât atât. Cancelarul a fost filmat într-o piață deschisă, în momentul în care s-a dus direct spre Nicușor Halici, pe care l-a luat la întrebări: ”Vă este frică că se închide piaţa? Haideţi, spuneţi-le oamenilor!”.
Dancă a tunat și a fulgerat. A lansat acuzații în rafală, lăsând impresia că PSD ar fi lansat un fake news cu privire la închiderea tuturor piețelor. ”Spuneţi-le oamenilor adevărul. De ce ieşiţi şi le spuneţi minciuni şi îi băgaţi în sperieţi?” a continuat Ionel Dancă. ”Știți ce am vorbit măcar cu oamenii acum?” l-a întrebat Halici. ”NU” a răspuns Dancă, adăugând că ”dvs. de la PSD îi speriați că se închid piețele”. Dar un asemenea fake news nu a existat, de la începutul înțelegându-se că se închid toate piețele aflate în spații închise.
În ciuda faptului că Nicolae Halici nu avea o atitutine de ceartă, Ionel Dancă urla: ”Nu mai mințiți oamenii”, arată filmarea publicată de Adevărul.

Articolul precedentCorneliu Ştefan vrea să reabiliteze rapid Turnul Chindiei
Articolul următorUn editorialist Deutsche Welle îi ia apărarea doctorului Rafila