Noul președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, fostul deputat PSD, Corneliu Ștefan, a propus în ședința de ieri consilierilor adoptarea măsurilor legale pentru începerea proiectelor privind cele mai importante axe rutiere din Master Planul, propus dâmbovițenilor.

El își propune ca în actualul mandat să construiască variante de ocolire (inele de centură) ale centrelor urbane (situate pe rețeaua de drumuri naționale):

> 14 km în jurul municipiului Târgovişte. Inelul 2 de centură al reședinței de județ va duce la crearea unei adevărate zone metropolitane ce va include mare parte din localitățile periurbane aflate în apropierea municipiului.

> Orașul Găesti va beneficia de un inel de centura cu lungimea de 8 km. Acesta va lega DN 7 de Drumul Expres Valahia, astfel tranzitul dinspre Autostrada A1 către Târgoviște si mai departe la Ploiești va reduce traficul din orașul Gaești și-l va fluidiza în împrejurimile acestuia.

> Varianta de ocolire pentru orașele Pucioasa și Fieni cu o lungime de circa 14 km de drum ce vor fi construiți de la 0 va face ca traficul actual de pe DN71 sa nu mai tranziteze centrele celor două localități.

Minimum 15 km variantă de ocolire în lungul DN71 spre limita de sud a comunei Tărtășești. În acest fel, deschidem accesibilitatea zonei urbană a orașului Răcari dinspre zona metropolitană București. Acest drum va accesibiliza și orașul Titu.

Inelul de centură al municipiului Târgoviște este deja în lucru.

Aceste investiții își au rolul în fluidizarea traficului urban și pentru reducerea poluării.

“Ca sursă de finanțare pot indica fondurile europene disponibile încă în Programul Operațional Infrastructură Mare sau cele viitoare, iar pentru acest lucru vom încheia un parteneriat cu Compania Națională a Infrastructurii Rutiere.

Urmează realizarea studiilor de prefezabilitate pe baza cărora vom putea estima și valoarea investițiilor necesare și aproba traseele optime.

Pot spune că, de astăzi, a început să se lucreze cu adevărat la infrastructura rutieră, una dintre cele mai importante axe ale Master Planului propus dâmbovițenilor, a spus președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, conform postării sale de pe facebook.

 

Articolul precedentPSD crește cu 5%, în primul sondaj postelectoral
Articolul următorVIDEO | Realitatea PLUS, ajutorul lui Moș Crăciun