Dacian Cioloş, la Congresul USR PLUS: „PSD se pregătește să acapareze întreaga putere speculând incapacitatea politică a PNL” Declarația proaspătului președinte al USRPLUS are și cheia de decriptare: USRPLUS refuză să fie partid balama. Aceste mesaje arată aspirațiile progresiștilor de a asimila  un PNL devastat de luptele interne. Un mesaj aruncat în fața unui președinte căruia i s-a arătat pisica suspendării. 
Un președinte care s-a văzut nevoit să-și recunoască eșecul personal. ARTICOLUL 80
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării. Așa prevede Constituția. Klaus Iohannis, din șef de stat s-a coborât la statutul de lider al uneia dintre grupările dintr-unul partid parlamentar. Un fel de degradare de la general de Armata, la șef de trupă. 
Declarațiile liderului Renew sunt cea mai uzitată metodă de manipulare. Să arunci în fața adversarilor principala acuză care îți poate fi adusă. E un fel de a spune al lui Dacian Cioloș că PNL nu mai există, iar adversarul USRPLUS este PSD. De altfel, imediat după ce a fost ales în funcția de președinte al USRPLUS, Dacian Cioloș a și respins soluțiile la criza politică propuse de președintele PSD, Marcel Ciolacu. PSD propunea alegeri anticipate în martie 2022 și un guvern tehnocrat care să gestioneze treburile publice și să organizeze procesul electiv. 
Cu alte cuvinte, USRPLUS vrea să fie, nu vioara întâi a Dreptei, ci Dreapta însăși și alternativa la PSD. Deci, USRPLUS exclude orice înțelegere și orice obiectiv de parcurs cu social democrații. 
Dar mesajul este, înainte de a fi adresat publicului larg, destinat președintelui, Klaus Iohannis. 
Un partid care acceptă ca altă formațiune să-i controleze politica de cadre este sortit pieirii. Deci, președintele ar trebui să provoace USR să vină cu propriul Guvern decât să pună un premier de fațadă care să fie persuadat prin sediile Renew de la Parlamentul European. 
În răspăr cu romanii în general. Coaliția Dreptei are doar lideri care forțează impunerea unor soluții în locul unor mecanisme de constructie a consensului.
Iar un profesor de fizica ar trebui să știe că orice vector în acțiune  declanseaza și forța de reacțiune. Așa cum un țăran veritabil, chiar și ajuns inginer agronom, știe că există o chemare a pământului dincolo de vorbe alese și de povesti electorale. Europa se construiește, nu se impune cu bastonul de polițist!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPSD revine cu solicitarea adresată Politiei de a sancționa ilegalitățile de la Congresul PNL
Articolul următorCulisele puterii | Miron Mitrea aruncă bomba zilei: Noile restricții decise de Cîțu ar putea AMÂNA votul pe moțiune