Ludovic Orban trebuie izolat! Trebuie băgat urgent în carantină politică! E foarte greu să comentezi declarațiile unui premier care-și torpilează propriul guvern, propria echipă. Un premier care  generează o criză de autoritate în guvern și între Guvern și Comitetul pentru Situații de Urgență.

​La o ora tarzie din noapte, Ludovic Orban a ieșit pe un post de stiri să-i năucească pe români.  După ce secretarul de stat pentru situații de urgență, Raed Arafat, a cerut populației să nu mai iasă din casă fără să-și acopere nasul și gura, a ieșitșeful să pună lucrurile la punct: ”nu cred că este bine”. Probabil autoritatea epistemică superioară în domeniul medical l-a determinat să iasă. Să-l contrazică pe Arafat și deciziile deja luate la nivelul județelor Galați, Iași, Maramureș și Vaslui de a impune cetățenilor să-și acopere nasul și gura când ies din casă. Adică dublă lovitura. În contradicție și cu ministrul și cu autoritățile locale!  ”Improvizațiile nu fac bine” este avertismentul primului-ministru, dar îndrăznesc să întreb: ar putea face rău cuiva, e mai rau așa decât fără nici o protecție?

​Este evident că nu grija pentru țară lucrează în cazul lui Ludovic Orban. Este doar reflexul șefului care are mereu ultimul cuvânt. Recomandările făcute de Raed Arafat erau identice cu cele ale Organizației Mondiale a Sănătății!

​”M-am săturat de populism” a fost răspunsul primului ministru la apelul la unitate politică lansat de președintele PSD, Marcel Ciolacu, în momentul in care răspunsul Pro România, ALDE și UDMR conturau deja o solidă majoritateparlamentară.  Chemarea la solidaritate a Opoziției nu încerca să impună o anumită decizie. Ci era doar o invitație la dialog pentru a evita blocajele instituționale care i-au adus la exasperare pe români și soluția de a discuta cu Guvernul impactul economic al legilor adoptate. Ordonanțele de urgență ajung oricum în Parlament, iar în materie de legiferare Parlamentul are ultimul cuvânt în fața puterii executive. Cel puțin așa este organizată puterea statală într-o democrație. 

​Cu alte cuvinte, premierul Orban se supără că este consultat și nu ignorat. Și numește populism propunerea de a prefera conlucrarea în locul obstrucționărilor inter-instituționale și a tangoului nesfârșit cu Curtea Constituțională. Și numește această atitudine politicianism. Un fel de ”hoțul strigă hoțul” adaptat la gargara politică!

Tirul propagandistic al primului-ministru, Ludovic Orban , din seara zilei de 5 aprilie 2020 ne-a convins să inauguram o nouă rubrică: CUPA PUTUROASĂ A DEMAGOGIEI.

Si pentru că respectrăm birocrația de stat, incepem cu ȘEFUL!

Articolul precedentPurtatul măştilor pe stradă, următorul nivel prognozat de Raed Arafat
Articolul următorMarcel Ciolacu – premiantul saptamanii