Procesul împotriva lui Donald Trump este o operațiune subtilă de a-i alinia pe republicani în spatele fostului președinte. Când te atacă furibund adversarii, te iubesc mai mult ai tăi! Este un mecanism electoral explicat de consultantul politic, Miron Mitrea, în emisiunea Culisele Puterii. Invitatul permanent al emisiunii de la Realitatea Plus considera că Joe Biden și democrații îl vor pe Donald Trump contracandidat în locul lui Ron DeSantis, cel din urmă având vulnerabilități mai puține și mai puțin cunoscute. Miron Mitrea a amintit că procurorul de caz din Manhattan  este un afro-american, democrat, cunoscut drept un apropiat de George Soroș, adversar declarat al lui Donald Trump. Susținerea pentru Donald Trump a explodat după punerea sub acuzare, mai ales că liderul republicat este cunoscut ca un bărbat cu relații sexuale multiple, cunoscute cel puțin parțial inclusiv de soție.
Consultantul politic a explicat cum candidații inteligenți își selectează contracandidații și a amintit că și România are o istorie de acest tip. Cel mai cunoscut exemplu este favorizarea lui Corneliu Vadim Tudor la prezidențialele din 2000, câștigate de Ion Iliescu.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentMiron Mitrea: Elena Udrea ȘTIE tot! Ea a fost în perioada Băsescu la vârful absolut al puterii. Kovesi a vrut neapărat să o vadă în pușcărie
Articolul următorComisia Europeană : Ursula von der Leyen NU candidează la funcţia de secretar general al NATO