Este capitalismul românesc un copil necopt sau avem servicii ancorate direct în era post modernismului care fac și desfac piața economică și politică românească. Dezvăluirile deputatului fugar, Cristian Rizea, oferă din păcate răspunsuri pertinente la funcționarea discreționară a instituțiilor din țara noastră care face ca norocoșii să fie pe zi ce trece mai norocoși, iar poporul, ghinion!, vorba domnului președinte, Klaus Iohannis. Cristian Rizea dezvăluie în interviul acordat emisiunii Culisele Statului paralel numele unor cetățeni străini, implicați în afaceri extrem de bănoase în România și care se bucură de protecția unor structuri de informații. Protecție care echivalează cu competivitatea netă în raport cu firmele și oamenii de afaceri din categoria și altele. În România, adeseori, afaceriștii străini se bucură de o protecție nevăzută, în vreme ce afaceriștii autohtoni nu apuca să greșească și sunt deja sancționați. 

Wehbe Mohamad Bilal

Un cetățean libanez cu afaceri în domeniul restaurantelor,  comerțului cu cereale, proprietar de terenuri arabile și partener de afaceri cu Cornel Purcărea, fost ofițer DIA, suspectat la un moment dat pentru trafic de arme. Potrivit lui Cristian Rizea afaceristul libanez ar deține prin interpuși paza Aeroportului Otopeni, dar într un punct de vedere trimis redacției, Wehbe Mohamad Bilal a precizat că a fost la un moment dat interesat de afacere, dar a constatat că nu rentează. Potrivit  redactorului Bogdan Muzgoci, Wehbe Mohamad Bilal face parte dintr o rețea de afaceri mai amplă care controlează comerțul cu terenuri arabile și cereale, condusă de Jihad El Kali.
Sorin Roșca Stănescu susține despre asociații mai sus menționați că ar fi implicați în traficul de arme internațional, au întrat în atenția unei anchete parlamentare, mușamalizată de PDL, tocmai pentru că în tranzacțiile respective erau imolicati membrii ai familiei Băsescu, nu doar fratele, ci și o nepoată. Sorin Roșca Stănescu a vorbit de tranzitarea și depozitarea pe teritoriu țării noastre de arme și substanțe periculoase și de încălcarea acordurilor internaționale. 
La rândul său,  realizatoarea emisiunii Culisele Statului paralel, Anca Alexandrescu, a amintit ca firma care a efectuat transportul în Afacerea Tigareta II a avut o drept avocat pe Monica Macovei. Este un amănunt esențial în înțelegerea funcționării statului paralel, pentru care Monica Macovei și Traian Băsescu sunt considerați un fel de mama și tată ai sistemului. 
Wang Yan- Ioan Alexandru 
Wang este cel care a ridicat satul chinezesc de la Afumați, inaugurat în 2011, în prezența premierului de la acea dată, Emil Boc. Ioan Alexandru a primit cetățenie română în 1999, în 2005 numele său apare într un dosar de prostituție cu minore și trafic transfrontalier, instrumentat de DIICOT, iar în 2012, SRI cere retragerea cetățeniei și propune expulzarea pentru ca în 2018 sa fie declarat pericol de siguranță națională. Surpriză: astăzi domnul Huan semnează în numele firmei care cumpără și exportă întreaga producție de cupru de la Cuprumin și locuiește în România  
  
Coldea și Cocor, trecuți la categoria business 

Generalul Florian Coldea, împreună cu generalul Dumitru Cocoru (fost responsabil cu interceptarile) și au făcut o firma cu profil informațional tehnologic. Fostul înalt responsabil în SRI, Dorin Iacob, a arătat că generalul SRI Adrian Ciocîrlan conduce Institutul de Tehnologie Avansată, iar inițiativa economica a colegilor săi trebuie privită din perspectiva accesului la fondurile europene prevazute pentru aceasta instituție și la care e de luat în calcul colaborarea dintre cei trei.
Toate aceste cazuri ridică mari semne de întrebare asupra funcționarii statului de drept. Concluzia emisiunii Culisele .statului paralel este că statul subteran înflorește acolo unde statul de drept este lipsit de reacție, de eficiență și tăcerea se așterne peste încercările unor oameni de a scoate adevărul la suprafață. Chiar dacă declanșarea unor astfel de anchete pornește de la persoane cu credibilitate îndoielnică, asa cum este fostul deputat PSD, Cristian Rizea, trebuie să conștientizăm că informațiile fatale nu pot veni decât din interiorul acestor grupări, gata să se sfâșie între ele pentru bani și influenta. Marele semn de întrebare este ce face protecția interna din serviciile de informații și ce fac responsabilii CSAT în frunte cu șeful statului și directorii de servicii. Este posibil și chiar probabil ca printre informațiile aruncate în presă să existe șopârle, cum le numesc profesioniștii, dar vina de a scăpa o șopârlă este cu mult mai mica decât tăcerea vinovată a responsabililor care conduc destinele acestei țări. O țară în care unii nu mai pot de atâta noroc, iar alții nu vad niciodată soarele pe ulița lor!

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentEUGENIE,DOAR NIȘTE BISCUIȚI?
Articolul următorMonica Macovei și Traian Băsescu l, părinții statului paralel