Cine este Victor Ponta? Și mai ales ce se ascunde în spatele tandemului Ghiță – Ponta, un centru de putere ocult care astăzi se vede că a fost construit încă din anii 2000? 
Despre Victor Ponta s a spus că ar fi fost racolat de SIE înainte să devină procuror, ceea ce intră în contradicție cu legea. Sebastian Ghiță a crescut în umbra SRI, drept un prosper investitor și proprietar de echipe IT, cea mai temută armă în războiul actual. Democrația atârnă deasupra unei prăpastii de tehnologia informațiilor, din România până la Washington.
Ediția emisiunii Culisele Statului paralel  din data de 29 noiembrie a adus în atenția opiniei publice elemente esentiale în înțelegerea acestei “echipe a tinereții și înnoirii”, gata oricând să spună orice, mai puțin ce urmărește cu adevărat. Informațiile dezvăluite în emisiunea Culisele Statului paralel arată temelia unui parteneriat strategic în constituirea unui grup ocult de putere. Pentru ca acest desant de luptă este deasupra luptei politice publice, dincolo de activitatea oficială a structurilor de informații. Emisiunea în cauză a redeschis un dosar al enigmelor neelucidate țesut în jurul unui personaj legendar, dar penal, întovărășit cu presa și structurile informative în cele mai intime momente, Gigi Kent. Războiul declanșat de preluarea activelor turistice de la Cota 1400 scoase la bătaie de Miinisterul Turismului  pentru lupii tineri din PSD îl găsește pe Victor Ponta șef al Corpului de Control al Guvernului Năstase, dar și asociat uneori asumat, alteori mascat într un cabinet de avocatură cu Dan Coman Șova. Societate juridică direct implicată în competiția economică de la Sinaia.
Trecutul te ajunge din urmă și Victor Ponta a avut săptămâna trecută neplăcuta surpriză ca una dintre multele lui victime, avocata Carmen Păștină, să aducă în lumina reflectoarelor documente oficiale grave cu semnătura lui Victor  Ponta, la începutul carierei politice. În calitate de șef al Corpului de Control al primului ministru, Adrian Năstase, Victor Ponta cere controlul cabinetului de avocatură și interceptarea convorbirilor telefonice ale avocatei Carmen Păștină. Semnătura lui Victor Ponta aduce Garda Financiară pe capul avocatei, la sesizarea CITC (societate comercială amenințată de faliment și beneficiară a serviciilor juridice ale cabinetului de avocatura Ponta – Șova). Este un exemplu de coruptie rar întâlnit, în care un demnitar se folosește de instituții publice în mod abuziv, în beneficiul personal. Corpul de Control nu are nicio atribuție de verificare a cabinetelor de avocatură, iar conflictul de intetese este evident. Iar ilegalitatea devine mai  clară când Hotelul Cota 1400, dar și alte cabane turistice ajung la firmele prietenului Sebastian  Ghiță după lupte acerbe între creditori, marcate și de 3 morți suspecte, începând cu cea a lui Gigi Kent.
Ceea ce ridică peste linia roșie cota suspiciunilor rezonabile la adresa tandemului Ponta – Ghiță este că respectivele unități turistice sunt frecventate de demnitari și ofițeri de informații și se dovedesc înțesate de tehnică de inregistrare.
Ce a avut în locație de gestiune Gigi Kent a ajuns în proprietatea lui Sebastian Ghiță cu sprijinul instituțiilor statului conduse de Victor Ponta. Singurul intrus în ecuație este Dan Șova, dar fostul asociat are suficiente probleme de pe urma întovărășirii cu Victor Ponta, cât să i treacă cheful să se ocupe de enigme politice.
Iar parteneriatul Ponta – Ghiță funcționează și astăzi cu preluari sau lichidări ostile în media ( vezi cazul Realitatea– România TV, OTV, DDTV, Giga TV), cu finanțări ilegale de campanii electorale și războaie politice tranșate în Justiție. Ceea ce este elocvent este începutul politic al domnului Ponta cu metodele specifice statului paralel: controale de intimidare și interceptări. Dan Șova a ieșit pe ușa penală. Crin Antonescu a ieșit din politică. Sebastian Ghiță face afaceri din pribegie. Doar Victor Ponta vorbește de alegeri și alianțe politice, acordă premii și etichete politicienilor și se oferă premierului Ludovic Orban drept  alternativă la USRPLUS, e adevărat  atârnat de pragul electoral. Cine este Victor Ponta? Cu siguranță un controlor cu o cariera politică construită de alți controlori.

Iar la alegerile din 2020 e cazul să ne mai ocupăm de economie, nu doar de pușcărie. Este  declarația lui Victor Ponta pentru un cotidian central. Doar ca autorul are exercițiul  profitului obținut cu ajutorul organelor de control.

Sursa: Realitatea Din PSD