Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea a vorbit, marți seara, la Realitatea PLUS, despre afacerile suspecte ale oficialilor din Sectorul 5. 

Întrebat cum de nu s-a lăsat moștenire Primăria sectorului 5 familiei lui Cristian Popescu Piedone, Daniel Florea a precizat. „Au încercat, dar nu i-am lăsat, pentru că viceprimarul lăsat de Piedone a fost schimbat cu 22 de voturi din 27. Noi aveam inclusiv voturile să le schimbăm, până la urmă s-a luat o decizie politică la nivelul conducerii partidului să nu îl schimbăm, dar el trebuia schimbat. Am votat conform voinței discutate cu conducerea partidului”.

„Noi ne-am pus primarul nostru, singurii care nu au votat pentru schimbarea lui au fost cel de la USR. L-au susținut mereu (pe Cristian Popescu Piedone – n.r.) în această perioadă în care a fost primar. (…) USR votează pentru că sunt niște oameni acolo care au niște interese pe la DGASPC și pe la Centrul Cultural și trebuie să le vedem. Cei de la USR făcuseră o  propunere să se dubleze bursele, numai că bursele în sectorul 5 nu s-au mai dat din noiembrie anul trecut. Bursele erau foarte importante pentru multe familii.

Tichetele pentru vârstnici pe care le introdusesem eu le-a scos, că a zis că nu are bani (Cristian Popescu Piedone – n.r.), acum ele sunt lege și e o lege foarte bună. Am făcut un complex multifuncțional pe care ieri tocmai l-au evacuat din fostul sediu. Nu s-au mai dat bursele, nu s-au mai dat rechizitele, nu s-au mai dat premii copiilor, nu s-au mai plătit utilitățile la școli. În acest moment, ele nu pot fi plătite, pentru că exercițiul financiar anul se încheie pe 31 decembrie. Pe 30, maximum pe 31 decembrie trebuie o hotărîre de consiliu local pentru închieierea exercițiului financiar. Până pe 31 mai el trebuia aprobat în consiliul local, nu a fost abrobat, ceea ce înseamnă că neprezentarea de către cei care au această îndatorire este o contravenție, dar orice cheltuială angajată de către consilierii locali, de exemplu, este infracțiune. Și atunci nu se putea face nimic”, a precizat fostul primar al Sectorului 5, în emisiunea ”Culisele Statului Paralel”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPaul Stănescu: Guvernarea înseamnă mai mult decât o cârpeală!
Articolul următorDeputat PSD: Marcel Ciolacu ar fi un premier foarte bun. Gabriela Firea ar putea fi candidatul la prezidenţiale