Miron Mitrea a criticat măsurile pe care le-a luat ministerul de Interne pentru a rezolva situația provocată de înghesuiala din aeroporturi la plecarea românilor la muncă în străinătate. Marcel Vela a fost declarat „repetentul săptămânii”, la emisiunea „Culisele puterii”, de duminică seara, de la Realitatea PLUS.

 

Miron Mitrea a vorbit despre incapacitatea instituțiilor, a Ministerului Afacerilor Interne de a gestiona o situație, referindu-se la plecările românilor la muncă în Germania din ultimele zile și aglomerările din aeroporturi în plină epidemie de coronavirus.

„2000 de oameni au mers la Cluj si ministrul de Interne a zis ca nu stie despre ce e vorba. Ce mi s-a părut grav? Daca ai o intelegere diplomatica, si o ai, ca zis Arafat ieri, clar, daca ai dat ordine sa se faca culoar liber oamenilor sa vina aici, in mod evident au fost linii deschise.

Cum de esti mirat? Să ne anunțe cu trei zile înainte? De ce nu au iesit inainte? Ordonanta 7, de ce nu au iesit sa zica ca am dat asta ca avem o intelegere cu Germania?! De ce le-a fost rusine sa anunte?”, a spus Miron Mitrea.

„Nu-mi place cum s-a executat actiunea de la Cluj (…) Sunt două mii de oameni, peste două mii. Au venit din zona de carantina totala, au fost 19-20 amendati si ii trimiti acasa. Omul care a plecat sa castige bani in Germania a ajuns la Cluj, dupa scandal i se da amenda, apoi luat de politie și dus acasa cu girofar… Cum a iesit din carantina, de ce i-au dat drumul politistii sa treaca? Pentru că a fost grabă! Niciun muncitor ajuns la Cluj nu avea contract semnat direct, tuturor li s-au dat bilete la scara avionului”, a spus Mitrea la „Culisele puterii”, la Realitatea PLUS.

„Am decis: corigentul saptamanii e este Marcel Vela, ministrul de Interne, care a ratat incredibil această acțiune Cluj, pentru că a știut. Dacă nu știa, e si mai rău!”, a concluzionat Miron Mitrea.

Are și un sfat pentru autorități, pentru Ministerul de Interne, pentru săptămâna viitoare: „Măi, fratilor, stati pe langa piete, ordonati-i!. Mergeti la piete, organizati pietele, pentru ca oamenii vor da navala, e Pastele. Dar ce se va intampla saptamana viitoare vom vedea peste doua saptamani”.

Articolul precedentCu pandemia la psiholog
Articolul următorAdrian Streinu Cercel, premiantul saptamanii