Fostul deputat PSD Cristian Rizea, condamnat definitiv, în 2019, la 4 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor se află, de ceva vreme, la Chișinău, acolo unde se ascunde (și nu prea) de condamnarea primită în România.

Într-o postare făcută, miercuri seara, pe Facebook, Cristian Rizea povestește un episod petrecut pe zi, în inima Chișinăului. Personajul central este nimeni altul decât Anton Pisaroglu, bodyguardul “milionarului fără chip” Dragoș Dobrescu, fost consilier al premierului Viorica Dăncilă și al PSD în decembrie 2019, cel care vrea să “stoarcă” partidul de niște milioane de euro. “Doar” 6…  În prezent, umil consultant politic.

Bodyguardul Pisaroglu s-ar afla la Chișinău în interes de serviciu. În interesul Serviciilor, mai bine zis, spune fostul pesedist.

“Haideti sa va dau o Bomba de la Chisinau ! Cine credeti ca a venit aici in Chisinau sa ma spioneze trimis de generalul SRI Adrian Ciocirlan si “miliardarul fara chip” Dragos Dobrescu, personaje ale caror afaceri penale le-am devoalat deja in Volumul I Spovedania lui Rizea ? Chiar Anton Pisaroglu bodyguardul lui Dobrescu si fost consilier al Prim Ministrului Viorica Dancila, cel care asteapta sa incaseze in baza unor facturi false suma de 6.000.000 euro de la PSD !!! Pai bine bai Toni (Anton Pisaroglu) tu mare consultant politic ce te dai, o faci acum pe detectivul la Chisinau ?”, scrie Cristian Rizea.

“Azi cand ne am intalnit tocmai ma pregateam sa te invit la o cafea doar stii ca sunt ospitalier din fire dar tu ai facut stanga imprejur si te ai pierdut in multimea de pe aleea pietonala din centrul Chisinaului ! Intre timp ai zbughit o si de la hotelul Bristol unde erai cazat ca ti-ai dat seama ca ai fost deconspirat si e groasa ! Macar ai apucat sa-i informezi pe Sefii tai Smecheri despre intalnirea noastra sau afla acum de la mine ?
Eu iti doresc sa ajungi acasa cu bine si cand mai vii in misiune fii si tu mai discret, ce dreaku !”, mai scrie fostul deputat PSD.

Anton Pisaroglu, ascensiune fulminantă: de la bodyguard la consultant politic

Toni Pisaroglu a fost numit la Guvern, în iunie 2019, consilier onorific pe relații internaționale al premierului, fără ca funcția sa să fie remunerată. În acel moment, apăruseră informații în mass-media că Anton Pisaroglu este un fost rugbyist, care a fost partenerul controversatului om de afaceri Frank Timiș, dar și că avea legături cu Elliot Brody, cel care l-a invitat pe fostul lider PSD Liviu Dragnea la instalarea lui Donald Trump ca președinte.

Anton Pisaroglu a devenit în următoarele șase luni o persoană extrem de apropiată de Viorica Dăncilă și PSD. Presa locală a relatat, la acea vreme, că toate evenimentele social-democraților au fost organizate de firmele lui Pisaroglu, inclusiv lansarea Vioricăi Dăncilă în competiția prezidențială.

Consultantul Vioricăi Dăncilă a fost o persoană discretă, neacordând vreun interviu toată perioada în care a fost în preajma PSD. În prima declarație după alegerile prezidențiale, Pisaroglu a criticat atitudinea noii conduceri PSD față de datoriile din campania electorală.

Consultantul politic susținea că actuala conducere a refuzat să efectueze plata, deși materiale produse de firma sa au fost acceptate și utilizate în timpul campaniei electorale.

Potrivit acestuia, în campania PSD din 2019 a fost angrenat un întreg grup de firme: creație, digital, marketing, marketing politic, development, producție video, organizare de evenimente, PR național și internațional. Proiectul nu a vizat însă doar perioada oficială de campanie electorală, ci cele șase luni în care Viorica Dăncilă s-a aflat în fruntea PSD, după arestarea lui Liviu Dragnea.

Dragoș Săvulescu, miliardarul fără chip

În primul volum al “Spovedaniei”, fostul deputat a anunțat deja că urmează, cât de curând, și al doilea, Cristian Rizea face, printre altele, dezvăluiri despre protagoniștii Dosarului Retrocedărilor din Constanța, amintind de “brigada Mazăre-Săvulescu”, grupare care utiliza acte false în spețele privind revedicările de terenuri.

“Trebuie să amintim că Dragoș Dobrescu se specializase la începutul anilor 2000 pe retrocedări imobiliare în cele mai scumpe zone din București împreună cu Dragoș Săvulescu și Cosmin Bălcăcean, alcătuind cea mai redutabilă brigadă pe această zonă de interes, multe dintre ele făcute pe ACTE FALSE!

Anii au trecut și se pare că Dragoș Dobrescu nu putea rezista departe de combinațiile pe bani publici din politică! A făcut el ce a facut și împreună cu cei din Sistem l-au înșurubat la Palatul Victoria ca și mână dreaptă a premierului Viorica Dăncilă pe Anton Pisaroglu, șeful bodyguarzilor săi, cunoscut de toți cei apropiați ca Toni!

Nu mică mi-a fost mirarea când am văzut că premierul Viorica Dăncilă îl angajase la Guvern ca și principalul ei colaborator și deja CV-ul său arăta că se reprofilase rapid de la activitațile cu care eu îl știam!

Dragoș Dobrescu revenise pe cai mari în Guvern punându-și în poziții foarte importante 2 apropiați:

Ramona Mănescu – ministru de Externe
Anton Pisaroglu – consilier Prim Ministru

Bineînțeles că Dragoș Dobrescu nu putea rata să facă și niște mărunțiș din campania prezidențială a Vioricăi Dăncilă, acordându-i acesteia prin niște firme interpuse o consultanta de vreo 6 milioane euro!”, dezvăluia Cristian Rizea, în primul volum al “Spovedaniei”.

Pe numele său complet Dragoș Emil Săvulescu, acesta este un personaj controversat, condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare și plata unor sume de bani în Dosarul Retrocedărilor din Constanța și Mamaia, alături de fostul primar Radu Măzăre. Săvulescu, membru al deja celebrei “grupări Monaco” n-a așteptat să fie prins și încarcerat. Acesta și-a aranjat din timp ploile în Italia, astfel încât, după ce pe 13 ianuarie 2020 el s-a predat poliției din Napoli, o instanță din peninsulă avea să-l elibereze două zile mai târziu, relatează presa locală. Cu alte cuvinte, justiția din România n-a avut ac și de cojocul lui Săvulescu, acesta fiind liber și sănătos, în ciuda faptului că prejudiciile generate prin retrocedările ilegale din Constanța se ridică la sute de de milioane de euro.

Condamnat prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție din 7 februraie 2019 alături de Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu și alți reprezentanți ai mafiei imobiliare de la malul mării, Săvulescu se consideră în continuare nevinovat.

Sursa: Realitatea din Moldova